HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Beszámoló a bűnmegelőzés témájában tartott szombathelyi LMP-s fogadóóráról

2011.12.01. 09:36 szepujvilag

bűnmegelőzés.jpgNovember 30-án a bűnmegelőzés témájában tartott közös fogadóórát a szombathelyi városházán Horváth Zoltán a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője és György István a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság LMP által delegált bizottsági tagja.

A fogadóórán több fontos dologról is szó esett. Egy idős hölgy beszámolt arról, hogy nemrég az egyik szombathelyi önkormányzati cég érintésvédelmi vizsgálatot végző szakértője csengetett be hozzá. Az utóbbi időkben történt helyi idős személyekkel szemben elkövetett bűnesetek miatt a hölgy bizalmatlan volt és kérte az urat, hogy igazolja magát, aki erre nem volt hajlandó. Mivel megbízó levele sem volt, a hölgy nem engedte be a lakásba. Mint később kiderült az úr valóban a cég képviseletében járt el, ám a cég előre nem jelezte, hogy érintésvédelmi vizsgálatot végeznek az adott időpontban. A fogadóórára látogató hölgy javasolta, hogy az önkormányzati cégek képviselői hiteles dokumentumokkal igazolják magukat a jövőben. Horváth Zoltán ígéretet tett arra, hogy továbbítja a panaszt a cég felé, György István pedig, hogy bizottsági ülésen veti fel a problémát.

A fogadóórán György István, aki polgárőrként is tevékenykedik a fogadóórán tanácsokat adott a karácsonyi bevásárláskor előforduló zsebtolvajok elleni védekezéssel, illetve az otthoni értékek védelmével kapcsolatban. Mint mondta a bűnesetek megelőzésében (főleg idős emberek esetében) nagy jelentősége van annak, hogy a szomszédok mennyire figyelnek egymásra.

A novemberben megkezdett LMP-s tematikus fogadóórák a következő héten folytatódnak: december 7-én 16.00-tól 17.00 óráig Horváth Zoltán városi képviselő és Bogáti András a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. LMP által delegált felügyelő bizottsági tagja a parkfenntartás témájában várja a felvetéseket. 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely fogadóóra bűnmegelőzés lmp györgy istván horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr573428186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása