HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Sajtóbeszámolók a november 10-ei rendkívüli szombathelyi közgyűlésről

2011.11.11. 08:33 szepujvilag

Ellenzéki képviselők, köztük az LMP városi képviselőjének kezdeményezésére ismételt rendkívüli ülést tartott Szombathely Megyei Jogú Város Képviselő testülete a megyei intézményhálózat államosítása kapcsán. (Előzményekről olvasható ITT.)

Az előző rendkívüli közgyűléshez hasonlóan a Fidesz ismét leszavazta a napirend tárgyalását, ám annyi elmozdulás történt, hogy a polgármester ígéretet tett arra, hogy a megyével és a megyei kormányhivatallal történő tárgyalásokról tájékoztatni fogja az ellenzéket, illetve igyekszik bevonni az ellenzéki pártokat az egyeztetésekbe.

A rövid rendkívüli közgyűlésről, illetve az utána tartott LMP-s tájékoztatóról a helyi sajtó is beszámolt:

Vas Népe:

"Csütörtök reggel kilencre összehívták ugyan az ellenzéki képviselők által kezdeményezett rendkívüli közgyűlést, de ennek egyetlen napirendi pontját hét igen, hat nem és hat tartózkodás mellett nem támogatta a testület.

(...) Az LMP képviselője, Horváth Zoltán  is csatlakozott a rendkívüli sajtótájékoztatóhoz. Elmondta: örül annak az ígéretnek, hogy ellenzéki javaslatokat is befogad majd ezentúl a testület a vagyonátadás-megtartás vitájában és a döntések során a város. Hozzátette: az LMP nem fél az államtól, de számos intézmény meggyőződésük szerint jobb kézben lenne, ha a városnál maradna."

A teljes cikk olvasható ITT

 

Nyugat.hu:

"(...) A szocialisták után az LMP-s Horváth Zoltán is elmondta véleményét a sajtónak. A képviselő hisz abban, hogy a helyi ügyekben egy szabadon választott testület jobban tudja ellátni a felmerülő feladatokat, mint egy hivatal. Álláspontjának lényege, hogy a városi és a megyei önkormányzat kezében sokkal inkább biztonságban vannak az esetleges vagyonátadás által érintett intézmények, folyóiratok, mint az államnál. Horváth szerint a rendkívüli ülés arra mindenképp jó volt, hogy a városvezetés rájöjjön: például Smidt Lajos a gyűjteményét nem az államra, hanem a városra és a megyére hagyta."

A teljes cikk olvasható ITT

 

Westindex.hu:

"Meglepetéssel zárult az egyébként igen rövid közgyűlés. A harmadik kötött a városvezetéssel. Nem tárgyaltak most, de elindul egyfajta párbeszéd. A sajtótájékoztató végén az MSZP és az LMP is értékelt.

(..) Horváth Zoltán, a Lehet Más a Politika képviselője is tartott külön sajtótájékoztatót. "Mostanában az a vád ért minket, hogy az LMP fél az államtól. De Bibó Istvánt idézve, egy demokrata nem fél, mi sem félünk." -mondta a képviselő, majd megismételte korábbi gondolatait, miszerint fontos a tárgyalás, hiszen sokan nem tudják, mi is fog történni. Horváth Zoltán felhívta a figyelmet az Életünk és a Vasi Szemle szerkesztőségére, mely itt működik, és nem lenne jó, ha a megye elvesztene két fontos lapot."

A teljes cikk olvasható ITT

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés vas népe nyugat.hu lmp horváth zoltán westindex

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr563370055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása