HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Beszámoló Szombathely Megyei Jogú Város Városfejlesztési, -Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságának 2011. októberi üléséről

2011.10.28. 18:11 szepujvilag

Október 25-én tartotta közgyűlés előtti ülését Szombathely Városfejlesztési, -Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottsága. 

A bizottság több fontos témát is tárgyalt októberi ülésén. Döntött az iskolák száraz elem gyűjtési versenyének támogatásáról, amely a helyi diákok környezettudatos szemléletmódjának fejlesztésében is fontos szerepet játszik.

Többször előkerült már a rossz állapotban lévő, illetve kevés számú hulladékgyűjtők problémája. A fő gondot nem is a hulladékgyűjtők kihelyezése, hanem azok ürítése jelenti. A kihelyezés ugyanis egyszeri költség, ám a szemét elszállítása folyamatos anyagi terhet jelent. A probléma ellenére a bizottság a forgalmas Ady téren és a Pelikán parkban támogatta a hulladékgyűjtők elhelyezését, illetve a rossz állapotú gyűjtők cseréjét.

Másik jelentős probléma az, hogy a kutyafuttató területeken nincs olyan gyűjtő edény, ahova a kutyaürüléket el lehessen dobni, holott a kutyatartóknak törvényi kötelessége az állati ürüléket összegyűjteni és eldobni. A bizottsági tagok hosszasan vitáztak a kérdésről. Mindenki elismeri, hogy a probléma fennáll és azt meg kell oldani, ám a speciális gyűjtő edények drágábbak, mint az egyszerű hulladékgyűjtők, és ürítésük is nagyobb problémát jelent, hiszen a kutyaürülék veszélyes hulladéknak minősül a törvény szerint, ezért kezelésére speciális szabályok vonatkoznak.

További vitát váltott ki az a beszámoló, mely a Donászy Magda Óvodában elhelyezett Donászy emléktáblára megszavazott pénzösszeg felhasználásáról szól. A beszámoló az én felvetésemre készült. Az előzmény az volt, hogy az emléktábla felállítását támogatta a Kulturális és Sport Bizottság és a Városfejlesztési Bizottság is, egymástól függetlenül. A Városfejlesztési Bizottság előző ülésein jeleztem, hogy ezt a táblát egy másik bizottság is támogatta már, ráadásul a két bizottság felajánlásának összege nagyobb, mint a tábla előállításának összes költsége. A Városfejlesztési Bizottság elnöke, akkor azt kérte, hogy szavazza meg a bizottság a kért összeget, de készüljön egy ismertető a pénz felhasználásának összegéről. Ez most a bizottság elé került. Felhívtam a figyelmet arra, hogy a beszámolóból kiderül, hogy a két bizottság által a tábla felállítására adott összegből 300.000 Ft-t a táblaavató ünnepségre használták fel: meghívók, üdítők, szalvéták stb. A felajánlás azonban egyik bizottságtól sem erre érkezett. A Városfejlesztési Bizottság elnöke elismerte a felvetés jogosságát és elmondta, hogy sérelmezi azt is, hogy a bizottság által megszavazott kérelem elfogadása ellenére sem kapott sem az elnök, sem a bizottság egyetlen tagja sem meghívót az avatóünnepségre. A bizottság végül arra jutott, hogy 300.000 Ft-os összeget a Kulturális és Sport Bizottság ajánlotta fel, így annak felhasználási módjának helyességéről az a bizottság hozzon döntést. (A Kulturális és Sportbizottság elnökénél a fentiek miatt kezdeményezni fogom a téma tárgyalását azon a bizottságon is.)

A bizottság ülésének teljes napirendje elérhető itt: http://www.e-savaria.hu/publikalas2/index.aspx?&mezo=899&khafeltetel=899,882,1007,976&pf=25&lf=46&mf=1054&cmf=1054


Szombathely, 2011. október 28.

Horváth Zoltán

bizottsági tag, Szombathely MJV Városfejlesztési, -Üzemeltetési és Környezetvédelmi

Lehet Más a Politika

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló szombathely lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr683336703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása