HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Savaria Fórum a múlt heti közgyűlésről

2011.10.07. 16:32 szepujvilag

A Savaria Fórum heti száma (2011. október 8.) összefoglalót közöl a szombathelyi közgyűlésről. Az egyes témákkal kapcsolatban többször idézi az LMP hozzászólásait is:

„…Ezt követte talán az egész közgyűlés legfajsúlyosabb napirendi pontja, a Falco Zrt. fejlesztési terveivel kapcsolatos kérelme. (…) Horváth Zoltán (LMP) sem támogatta a cégkérelmét. Mint mondta: nem szeretné, ha a gyár bezárna, és ezzel munkahelyek szűnnének meg, de a környék lakóinak egészsége mindennél fontosabb. A képviselő figyelmeztetett, hogy a döntéstől függetlenül az ott élők továbbra is szenvednek a portól, a szálló faforgácstól, valamint a vegyszerszagtól, ezért a Falcó-nak mindenképpen figyelnie kell a környezetvédelmi beruházásokra.”

„Szintén komoly vitát váltott ki a Szombathelyi Képtár ügye. A képviselőknek kiküldött előterjesztésből ugyanis az derült ki, hogy az intézményt a megyei önkormányzat kezdeményezésére 2012. január 1-tôl a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságába integrálnák. Így aztán nemcsak az épületet és a technikai felszereléseket, hanem a műalkotásokat is a megye kapná meg. Horváth Zoltán megjegyezte: ha már átalakítják a teljes kulturális ágazatot, akkor a különböző intézmények ne egyesével kerüljenek a közgyűlés elé, hanem egyben kellene áttekinteni az összeset. A képviselő a Derkovits–gyűjtemény sorsáért is aggódott, mert elmondása szerint a megyei közgyűlésen felvetődött, hogy azt kidobják. Horváth Zoltán hangsúlyozta: számára csak akkor fogadható el a képtár átadása, ha annak teljes gyűjteménye biztonságban lesz. Dr. Czeglédy Csaba megerősítette Horváth Zoltán állítását, majd hozzátette: még az is elképzelhető, hogy a megyegyűlés a városi képviselők megkérdezése nélkül dönt például a Derkovits-hagyaték sorsáról.”

„A késő estébe nyúló zárt ülésen is születtek fontos személyi döntések. Az itt történtekről a szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon informálódtunk. A legfontosabb, egyben a legnagyobb vitát kiváltó pont az új jegyzô megválasztása volt. A 21 év elteltével leköszönő dr. Kaczmarski János megüresedett helyére kiírt pályázatra hárman jelentkeztek: dr. Nagy Tibor szombathelyi aljegyző, dr. Hosszú Károly korábbi gencsapáti jegyző, valamint dr. Gaál Róbert, Egyházashetye, Egyházashollós és Nemesrempehollós korábbi körjegyzője. A képviselők többsége végül utóbbi mellett tette le a voksát, az új jegyző megbízása határozatlan időre szól. (…)A jegyzőválasztás kapcsán Horváth Zoltán (LMP) megjegyezte: pártja a legnagyobb szakmai tapasztalattal rendelkező, a Szombathely közigazgatását legjobban ismerő dr. Nagy Tibort támogatta. A képviselő ettől függetlenül gratulált dr. Gaál Róbertnek, s reméli, hogy a jövőben a törvényesség őreként dolgozik a város érdekében.”

Savaria Fórum, 2011. október 7.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés lmp horváth zoltán savaria fórum

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr263285683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása