HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP kezdeményezi a szombathelyi Oktatási Bizottság összehívását

2011.07.01. 13:16 szepujvilag

KÖZLEMÉNY

 
Bár a Szent-Györgyi Albert Középiskola bezárásáról a döntést már májusban meghozta a jelenlegi közgyűlési többség, az ügy hullámai továbbra sem csitulnak. A hírek szerint ugyanis az iskola igazgató-helyettese, aki többször felemelte a szavát a megszűntetés ellen, az előzetes egyeztetések ellenére mégsem kap állást.
 
A legutóbbi, júniusi Közgyűlésre a városi képviselők sürgősségi indítványként, a közgyűlés napján kapták meg azt az előterjesztést, mely a Pécsi Tudományegyetemmel történő egészségügyi szakképzés ellátására vonatkozó feladatátadási megállapodást tartalmazza. Ezen túl döntött a Közgyűlés arról is, hogy az eredeti tervekkel szemben a POTE nem 3, hanem csupán egy egészségügyi szakmai tantárgyat tanító pedagógust vesz át a Szent-Györgyi Albert Középiskolától, valamint arról, hogy a Nagy Lajos Gimnázium létszám-előirányzatát egy fővel csökkenti.
Tudomásunk szerint a gimnáziumban történő csökkentésnek köszönhetően nem kap állást a Szent-Györgyi Albert Középiskola jelenlegi, több évtizedes pedagógiai múlttal, valamint vezetői tapasztalattal rendelkező igazgató-helyettese, aki korábban többször is keményen bírálta az iskola bezárásának tervét.
A döntést nehéz megmagyarázni, hiszen az iskola igazgató-helyettese volt a Nagy Lajos Gimnáziumba áthelyezett sport fakultáció „motorja”, aki információink szerin osztályfőnökként azt az ígéretet kapta, hogy az új intézményben is viheti tovább osztályát. A fentieken túl azért is nehezen érthető a létszámcsökkentés, mert tudomásunk szerint a gimnáziumban óraadóval mindenképpen pótolni kell a hiányzó egy főt.
A Lehet Más a Politika aggasztónak tartja, hogy az egyébként fajsúlyos döntéseket az Oktatási Bizottság előzetesen nem tárgyalta, ezért a mai napon levélben kértem a bizottság elnökét, hogy kezdeményezzen rendkívüli ülés összehívását, az elfogadott határozatok utólagos megtárgyalására. A rendkívüli ülésen szeretnénk, ha bizottság tagjai tájékoztatást kapnának arról is, hogy a Szent-Györgyi Albert Középiskola hány dolgozójának tudott felajánlani a város állást, valamint hogy előreláthatóan hány szent-györgyis diák kezdi meg szeptemberben a tanévet a számukra előzetesen kijelölt iskolában.
Szombathely, 2011. július 1.
 
Horváth Zoltán
önkormányzati képviselő, Szombathely Megyei Jogú Város
Lehet Más a Politika

***

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Westindex.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás szombathely közlemény iskola lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr23030011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása