HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

"Horváth Zoltán tényleg zöld lett" - a Westindex.hu áprilisi 1-ei tréfája

2011.04.01. 13:56 szepujvilag

Különleges jelenséget fedezhettek fel a tegnapi közgyűlésen. Horváth Zoltán ugyanis szürke zakóban és zöld fejjel érkezett a márciusi testületi ülésre. Mint kiderült, Horváth  feje egy különös pigmentáció hatására színeződött el. Az MSZP vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi.

Nem mindennapi élményben lehetett része azoknak, akik élőben vettek részt Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlésén. Bár a Városi Tv cenzúrázta az élő közvetítést, és Horváth Zoltán (LMP) helyett inkább Puskás Tivadart mutatták, a jelenlevők észlelték, hogy Horváth zöld fejjel érkezett a közgyűlésbe.

Horváth Zoltán egyébként ekkor a következőt mondta: Attól tartok, hogy a jogalkotási folyamat hiátusából fakadó jogbizonytalansági anomáliák kikezdhetik a demokratikus intézményrendszer alapstruktúráit és az alkotmányosság alappilléreinek megrendülésével a közbizalom hiánya végleg aláássa a társadalmi párbeszéd lehetőségét, az árkok betemetését, miközben a leszakadó rétegek a radikalizálódó perifériák martalékává válhatnak, hiszen rajtuk csapódnak le leginkább a hibás társadalom és gazdaságpolitikai döntések, például a költségvetési hiánycél meghatározás kiegyensúlyozatlanságaiból fakadó erózió, kik emiatt nem csoda ha sürgetik az állami intervenció szükségességét aláhúzó kiigazító intézkedéseket, a túlköltekezés határozott visszametszését, a költséghatékonytalansággal szembeni normakontroll haladéktalan bevezetését a fenntartható fejlődés jegyében, melyek elmulasztása vagy a halogatás következményeivel való szembenézés elodázása elmélyítheti a mindenkori szabályozói kör legitimációjába vetett bizalmat, megteremtve ezzel a vákuumot a szélsőségek propagandisztikus előretörésének, a szociáldemagógiák térnyerésének, a marginalizálódó kisebbségek elégedetlenségének hangot adó erőszakos cselekmények elszaporodásának, kirekesztve ezzel hazánkat a fejlett világhoz való felzárkózás, valamint az európai jogharmonizációs törekvések folyamatából, a konvergenciaprogram által nyújtott lehetőségekből, melyek végre megalapozhatnák a rendszerváltással szembeni várakozások miatti csalódottságból való kilábalás esélyét.

Az MSZP-s Horváth Attila vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte.

 

Eredeti cikk

Szólj hozzá!

Címkék: zöld szombathely tréfa lmp horváth zoltán westindex

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr112791113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása