HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP a szombathelyi iskolákról: bezárást nem, csak a minőségi átalakítását támogatjuk

2011.03.22. 09:18 szepujvilag

KÖZLEMÉNY

Az LMP helyi szervezete üdvözli, hogy elkészült a szombathelyi közoktatási rendszert áttekintő elemzés, ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja az anyagban említett iskolabezárásokat.
 
Fontosnak tartjuk, hogy elkészült a városi közoktatási rendszert áttekintő elemzés és Szombathely anyagi helyzete miatt támogatjuk a helyi oktatási rendszer esetleges újragondolását, hogy az eddiginél olcsóbb, de hatékonyabb struktúra szülessen.
 
Az oktatás kiemelten fontos; Szombathelynek erősítenie kell iskolavárosi mivoltát. Ezzel összhangban az LMP csak olyan átalakításokat támogat, amelyek az oktatás színvonalának növelésével járnak, amely nem csupán gazdasági, hanem elsősorban oktatásszakmai szempontokat is figyelembe vesznek. Csak olyan változtatást támogatunk, amelyet alapos előkészítő munka előz meg, és amelybe bevonják az érdekvédelmi és szakmai szervezeteket, az érintett iskolákat, a szülőket, illetve a városi Diákönkormányzatot.
 
Örvendetes, hogy a városvezetés elérhetővé tette Szombathely honlapján az elkészült anyagot. Az már kevésbé, hogy ezt csak az után történt meg, hogy a helyi sajtó beszámolt az abban leírtakról. Az LMP azt szeretné, ha a város megrendelésére készített összes elemzés, szakértői anyag - csakúgy, mint a szerződések, egyéb közérdeklődésre számot tartó dokumentáció - felkerülése a városi honlapra automatikus lenne.
 
Puskás Tivadar polgármester a szakértői anyag megjelenése után egy interjúban azt mondta, hogy a dokumentumban nem iskolabezárásról van szó. Felhívnánk polgármester úr figyelmét, hogy a szöveg a Szent-Györgyi Albert Középiskola kifutó rendszerű megszűntetését, valamint a Reguly Antal Általános Iskola beolvasztását, majd az épület felszabadítását javasolja. Kérdés, hogy ha a városvezetés nem tervez iskolabezárást, akkor az általa rendelt anyag miért kezdeményezi azt.
 
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az anyag nyilvánosságra kerülése az iskolai beiratkozásokkal egy időben történt, így a bezárásra javasolt iskoláknak óriási kárt okozott a városvezetés. Az LMP kíváncsian várja, hogy az oktatási ágazat átalakításakor, választási ígéretükhöz híven számol-e a Fidesz a szentkirályi iskola visszaállításával.
 
Szombathely, 2011. március 21.
 
Az LMP Szombathelyi Szervezete

 

***

sajtómegjelenések:

ALON.hu

Westindex.hu

Nyugat.hu

Radio Szombathely

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás szombathely iskola lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr632761396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása