HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Savaria Fórum: A városnak támogatni kell a helyi felsőoktatást

2013.04.15. 08:12 szepujvilag

KÉPVISELŐI LEVELEZŐLAP

A Lehet Más a Politika kezdeményezésére a két hete ülésezett szombathelyi Közgyűlés tárgyalta a helyi felsőoktatási intézmények tevékenységét, illetve a velük való együttműködés lehetőségeit. A felsőoktatási intézmények nem önkormányzati fenntartásúak, felvetődhet tehát a kérdés, miért kell a szombathelyi önkormányzatnak velük foglalkoznia? Elsősorban azért, mert az NYME–Savaria Egyetemi Központban, a PTE Szombathelyi Képzési Központban és a Győri Hittudományi Főiskola szombathelyi szakjain több ezer hallgató tanul, illetve több száz oktató dolgozik. Ők városunkban élnek, itt járnak szórakozni, itt vásárolnak, a helyi közösségi közlekedést használják stb., nem mindegy számunkra tehát, hogy a helyi felsőoktatáshoz kötődők milyen számban és mennyi időt (hány évet) töltenek el városunkban. A felsőoktatási intézményekkel való kapcsolat azért is fontos, mert jelenleg az önkormányzatnak semmiféle együttműködési megállapodása nincs ezekkel az intézményekkel, holott más városokban (Győr, Szeged stb.) az egyetemek az önkormányzatokkal szoros együttműködésben fontos szerepet visznek a helyi gazdaság fejlesztésében: szakembereket képeznek, kutatómunkát végeznek…
A Közgyűlés elé került (mellékleteivel együtt) több mint százoldalas beszámolóból az derül ki, hogy a két
helyi felsőoktatási központban egyre csökken a hallgatók száma, a PTE Szombathelyi Képzési Központ (az intézmény vezetőjének elmondása szerint) komoly veszélyben van. Az LMP az együttműködés beindítását szorgalmazza a helyi felsőoktatás szereplői, valamint az önkormányzat között. Mindkét félnek segítenie kell a másikat városunk fejlődése érdekében.

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő, SZMJV
Lehet Más a Politika

Savaria Fórum, 2013. április 13. 9. oldal

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás szombathely lmp horváth zoltán savaria fórum

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr75223209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása