HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Legyen Szombathely is klímabarát település!

2013.04.05. 08:54 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az LMP Szombathelyi Csoportja régóta szorgalmazza, hogy készüljön el Szombathely klímastratégiája. A zöld párt most a megyeszékhely csatlakozását kéri a Klímabarát Települések Szövetségéhez.

35_klimabarat_konferencia.jpg

Az LMP már 2011 óta többször is javasolta a szombathelyi közgyűlésen, hogy az önkormányzat alkossa meg klímastratégiáját. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése végül 2012. októberi ülésén határozott arról, hogy támogatja a Klíma és energia stratégia megalkotását, melynek elkészítéséhez a 2013-as költségvetésben forrást is biztosított.

A fenntartható fejlődésben, az éghajlati változások visszaszorításában nem csak globális, állami, vagy regionális, de helyi, lokális szinten is cselekedni kell. Az LMP szerint ebben meghatározó feladata van az önkormányzatoknak.

Szombathelynek klímabarát településsé kell válnia. Ennek érdekében az LMP javasolja, hogy a város csatlakozzon a Klímabarát Települések Szövetségéhez. A 2007-ben alakult önkormányzati szövetségnek többek között Eger, Kecskemét, Szekszárd, Tatabánya, Vác, Budapest XII., valamint XIV. kerülete a tagjai. A Klímabarát Települések Szövetségének célja, hogy Magyarországon minél több településnek legyen saját, szakmailag megalapozott klímastratégiája, valamint hogy a klímaprogramok megvalósítását elősegítése és a települések érdekeit képviselje klímavédelmi kérdésekben. 

Mivel a taggá váláshoz Szombathely képviselőtestületének határozata szükséges, ezért az LMP kezdeményezi, hogy a Szövetséghez való csatlakozást a testület áprilisi ülésén tárgyalja meg.

 

Szombathely, 2013. április 4.

 

LMP Szombathelyi Csoportja nevében

Bogáti András, megyei választmányi tag

Horváth Zoltán, önkormányzati képviselő

***

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/67699_klimastrategiat_szorgalmaz_a_szombathelyi_lmp

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely önkormányzat környezetvédelem közgyűlés lmp klímavédelem bogáti andrás horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr165196673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása