HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Mi lesz a szombathelyi keleti városrészen élőkkel?

2013.03.27. 15:25 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A szombathelyi Közgyűlés holnapi ülésén várhatóan elfogadja a szentkirályra tervezett biomassza erőmű és az Olad–Dekovits–Kámon városrészek határába tervezett biofűtőmű projektek leállítását. Felmerül a kérdés, mi lesz az évek óta környezetszennyezésnek kitett keleti városrészen élőkkel?

Miközben a lakossági tiltakozások hatására meghiúsulni látszik a két Szombathelyre tervezett biomassza alapú projekt, a város keleti városrészén (Pick-telep, Bébic-telep, Éhen Gyula Lakótelep) élők továbbra is kénytelenek elviselni az emberi egészségre is káros környezetszennyezéseket.

A három lakótelep közvetlen közelében működő gyár az éjszakai zajszint túllépését maga is elismeri, ám a lakók a levegőben érezhető vegyszerszagra, valamint porra és mindent beterítő faforgácsra is panaszkodnak.

Az LMP Szombathelyi Csoportja szerint nem elég megakadályozni a vitatott biomassza alapú beruházásokat, de a városnak törekednie kell arra, hogy a meglévő környezeti problémákat is kezelje.

 

Szombathely, 2013. március 27.

LMP Szombathelyi Csoportja

***

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Szombathelyi Televízió Online: http://www.tvszombathely.hu/hirek/mi-lesz-a-szombathelyi-keleti-varosreszen-elokkel---lmp-sajtokozlemeny-20130327

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely környezetvédelem közgyűlés lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr145176106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása