HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyi Televízió: Új adórendszer kampányba kezdett az lmp

2012.07.10. 19:13 szepujvilag

sztvlogo(1).gifA zöld párt úgyvéli, az ország csak akkor lábalhat ki a válságból, ha kiszámítható adórendszert készít. Ezen túl visszaállítanák a többkulcsos adózást és kivezetnék a kisadókat.  Vágó Gábor országgyűlési képviselő ma délután Szombathelyen járt, és megerősítette, hogy ezen elképzeléseik a 2014-es választási kampány fő gerincét adják majd.

A Matolcsy György által ásott gödörből csak akkor tud kilábalni az ország, ha  nem módosítja kéthetente az adótörvényeit, hanem kiszámtható alapokra helyezi azt- fogalmazott Vágó Gábor LMP-s  országgyűlési képviselő. A zöld párt éppen ezért új adórendszer kampányba kezdett- jelentette be.

Vágó Gábor
"Szeretnénk azt bevezetni, hogy évente csak két alkalommal lehessen adótörvényeken módosítani, januárban és júniusban. Ezen túlmenően a legfontosabb célunk a munkahelyteremtés, ezért is üdvözöltük azt a csomagot, amit a miniszterelnök úr bejelentett a múlt héten"

Vágó Gábor úgy látja, a tranzakciós adóval az állam saját magát adóztatja meg, és ez még a jó ötletet, a járulékcsökkentést is veszélybe sodorhatja. Hozzátette: az LMP kivezetné a kisadókat, ami azt jelenti, hogy eltörölné a rezsiadót, a tranzakciós adót pedig csak a  spekulatív tevékenységekre vetné ki. Az LMP szerint a telefonadóra csak azért van szükség, hogy a létrehozni kívánánt állami mobilszolgáltatót finanszírozhassák. Vágó Gábor hangsúlyozta, olyan adórendszerre van szükség, amely azoktól vesz el, akiknél több maradt.

2012. július 10.

Az SZTV videojának megtekintéséhez kattints ide: http://www.sztv.hu/hirek/uj-adorendszer-kampanyba-kezdett-az-lmp-20120710

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely adó lmp vágó gábor szombathelyi televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr234643205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása