HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Alon.hu az LMP közgyűlés utáni sajtótájékoztatójáról

2011.10.28. 12:59 szepujvilag

Az LMP szerint hiba évi 10 millióval támogatni egy ELTE-intézményt
 
Horváth Zoltán, az LMP képviselője a városháza előtti téren fogadta csütörtök reggel a sajtó képviselőit.
 
A politikus emlékeztetett: a szombathelyi LMP csatlakozott ahhoz az ellenzéki kezdeményezéshez, amely szerda reggelre rendkívüli közgyűlést hívott össze, hogy a képviselők kezdjenek arról párbeszédet, mely állami kézbe kerülő intézményeket (MMIK, szimfonikus zenekar stb.) tudná esetleg átvenni a város.
A jobboldal azonban – az előzetes egyeztetés dacára – „megpuccsolta”, azaz nem szavazta a rendkívüli közgyűlést, hogy aztán a 10 órakor kezdődő „rendes” közgyűlés mégis beszéljen ezekről a kérdésekről.
 
A hat ellenzéki önkormányzati képviselő egyébként ismét beadta a kérelmet egy rendkívüli közgyűlésre, így a téma 15 napon belül újra előjön.
 
Ami közgyűlési döntéseket illeti, a Horváth Zoltán szerint teljesen felesleges megemelni 2 fővel a mostani 9 fős kulturális bizottság taglétszámát, mivel az addig is hatékony munkát végzett, és a döntés némi plusz kiadással is jár.
 
Ugyancsak elhibázottnak tartja az Iseum vezetői pályázatát, hiszen egyelőre – a sajtóhíreken kívül - nem lehet tudni, hogyan alakul a szombathelyi kulturális intézményrendszer helyzete. Lehet, az új koncepció szerint az Iseum nem is marad önálló intézmény.
 
A képviselő emlékeztetett: az önkormányzat bezárt tavasszal egy középiskolát, illetve többeket összevont. Ugyanakkor a közgyűlés megszavazta, hogy öt éven keresztül évi 10 millió forinttal támogatja az ELTE-hez tartozó szombathelyi obszervatóriumot. Nagyjából ennyit spórolt a város a három iskola összevonásával.
 
Horváth sérelmezte azt is, hogy a Regionális Szociális Forrásközpont a zárt ülésen zöld utat kapott alapítványának kuratóriumában és felügyelő bizottságában (feb) nem kapott helyeket az ellenzék, felrúgva ezzel a korábbi gentleman agreement-et.
 
Az ALON azt kérdezte, hogy az LMP-nek milyen gazdasági elképzelései vannak arról, miből lehetne megpörgetni a gazdaságot, melyből finanszírozni lehetne a kulturális intézményeket, különös tekintettel arra, hogy éppen összedőlni látszik az európai gazdaság.
 
Horváth Zoltán válaszában elmondta: az LMP az Országgyűlésben lerakott egy zöld, alternatív költségvetést, amelyben megjelölték azokat a plusz forrásokat, melyekből bevételekre lehetne szert tenni. Helyi szinten pedig például fontos lenne, hogy szombathelyi intézményeket támogassunk évi 10 millió forinttal, és ne egy ELTE-intézményt.
 
 

 

Forrás: http://www.alon.hu/szombathelyi-kozgyules-2011-oktober-partok-ertekelesei

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés sajtótájékoztató lmp alon.hu horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr463336059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása