HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Közös munkacsoport alakításáról döntött az LMP és a Die Grünen

2011.01.24. 12:00 szepujvilag

KÖZLEMÉNY

 

A Lehet Más a Politika és az osztrák Zöldek szervezésében, több környezetvédő civil szervezet részvételével január 23-án, Szombathelyen, több mint 60 érdeklődő jelenlétében zajlott a 2. Nyugat-magyarországi – Kelet-ausztriai Regionális Zöld Találkozó, mely a két zöld párt regionális kapcsolatainak erősítését tűzte ki célul.

Az eseményen előadást tartott Szabó Rebeka, LMP-s országgyűlési képviselő, aki a vörös iszap katasztrófa hátteréről tájékoztatta a résztvevőket. Szerinte a mai napig nem tisztázott a hatóságok felelőssége, de az állam részéről is felelősségáthárítás tapasztalható.

Dr. Schiffer András, a magyar ökopárt parlamenti frakciójának vezetője a jelenlegi magyar politikai helyzetet értékelte. Mint mondta, három út állhat az ország előtt: Lehet folytatni az elmúlt 20 évet úgy, hogy nem törődünk annak hibáival. Lehet egy ezzel szemben álló utat választani, ami azonban a centrális demokráciát próbálja kiépíteni. A jelenlegi kormány ezt követi: leépíti a sztrájkjogokat, a médiaellenőrzést és a civil ellenállást. A harmadik út egy önálló ökopolitikai út, melyet az LMP kíván képviselni.

Dr. Monika Vana a Die Grünen bécsi képviselője bemutatta a nemrég létrejött szociáldemokrata-zöld koalíciót, ami az osztrák fővárosban alakult. A koalíciónak köszönhetően a zöld párt lehetőséget kap céljai megvalósítására.

A résztvevők elhatározták egy közös nyugat-magyarországi – kelet-ausztriai zöld munkacsoport létrehozását, hogy az ökopolitikát képviselő pártok szorosabban tudjanak a jövőben együtt dolgozni regionális szinten.

 

LMP Vas Megyei Szervezete

...

sajtómegjelenések:

Westindex.hu (fotógalériával): Közös munkacsoport alakításáról döntött az LMP és a Die Grünen

Nyugat.hu: Zöldek találkoztak - Bírálták a kormányt is

Savaria Fórum, 2011. január 29. 4. oldal

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöld szombathely lmp schiffer andrás günen

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr192609509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása