HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

LMP: lakásenergetikai felújítással kell rezsit csökkenteni!

2013.03.15. 18:19 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az LMP szerint lakásenergetikai felújításokkal, szigetelőrendszerek kiépítésével, megújuló energiák bevezetésével kell csökkenteni a rezsiköltséget – hangzott el az ökopárt Szombathelyi sajtótájékoztatóján

radiator.jpgHorváth Zoltán, a Lehet Más a Politika szombathelyi önkormányzati képviselője a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tájékoztatóval egy időben ülésezik az Országgyűlés, azért, hogy a 10%-os rezsicsökkentéssel kapcsolatos bírósági döntést felülírják, létrehozva a Magyar Energetikai és Közmű-szabályzási Hivatalt, amelynek várhatóan rendeletalkotási joga is lesz.

A képviselő szerint az LMP támogatja azt az elképzelést, hogy csökkenjenek a lakókra háruló terhek, ám erre nem jó megoldást talált a kormány.

Bogáti András, az LMP Vas Megyei Szervezetének választmányi tagja szerint hosszú távú rezsicsökkentést a lakások energetikai felújításával kellene megoldani. A civilben megújuló energiaforrások mindennapi hasznosításával foglalkozó szakember hozzátette, hogy az ilyen típusú beruházások három-négy év alatt megtérülnek. Az építőipar fellendülésével is járó beruházások elősegíthetik a kis- és középvállalkozók, valamint a helyi gazdaság megerősödését.

Horváth Zoltán a fentieken túl kiemelte, hogy az LMP kezdeményezésére a szombathelyi önkormányzat Klíma és energiastratégia elfogadására készül. A városi költségvetésbe 9 millió forintot állított be a közgyűlés erre a célra. Az LMP azt reméli a stratégia elfogadásától, hogy a helyi energiafelhasználás csökkenni fog, így az önkormányzat is jelentős összegeket spórolhat meg.

 

Szombathely, 2013. március 14.

LMP Vas Megyei Szervezete

***

SAJTÓMEGJELENÉSEK:

Szombathelyi Televízió Online: http://www.tvszombathely.hu/hirek/lmp-lakasenergetikai-felujitassal-kell-rezsit-csokkenteni-20130318

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely vas megye rezsi lmp bogáti andrás horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr875136671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása