HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: LMP - A felsőoktatás jövőjét taglalnák Szombathelyen

2013.02.14. 14:20 szepujvilag

Szombathely - A szombathelyi felsőoktatás jövőjéről tartott sajtótájékoztatót tegnap délelőtt Horváth Zoltán, LMP-s önkormányzati képviselő.

Az LMP Szombathelyi Csoportja tavaly októberben, még a hallgatói demonstrációk ellőtt több napos kitelepülésen kérte ki a helyi egyetemisták véleményét a felsőoktatásról. A helyi hallgatókkal folytatott beszélgetések, valamint a  hallgatói tiltakozások hatására tavaly decemberben kezdeményezték, hogy a szombathelyi közgyűlés kapjon egy tájékoztatót a Savaria Egyetemi Központ és a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központ jövőjéről. A közgyűlési többség leszavazta a javaslatot, ám Horváth Zoltán LMP-s képviselő a februári közgyűlésre ismét napirendre tűzné a témát.

Az LMP szerint a téma tárgyalása azért is fontos, mert több olyan szak van (andragógia, kommunikáció) Szombathelyen is, amely a kormány döntése értelmében csak önköltséges képzési formában indulhat, valamint a röghöz kötés tervezett Alaptörvénybe való bevésése is befolyásolhatja a felsőoktatási központok jövőjét. További kérdéseket vet fel az is, hogy az ELTE gyakorló gimnáziumát várhatóan bezárják, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium jövője hogyan alakul.

Az LMP a korábbi tapasztalatokból kiindulva nem sok reményt fűz ahhoz, napirendre kerül a javaslat. Amennyiben így lesz,  az LMP maga fogja elkészíteni azt az érintett intézmények, illetve azok Hallgatói Önkormányzatának bevonásával.

Bajdó Bettina

Vas Népe: http://vaol.hu/szombathely/lmp-a-felsooktatas-jovojet-taglalnak-szombathelyen-1520372

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr525080355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása