HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyen 10% az LMP támogatottsága

2011.07.05. 09:04 szepujvilag

Bár blogunkban eddig nem szóltunk róla, a Nyugat.hu szombathelyi internetes portál megbízásából a Public Research június elején közvéleménykutatást végzett a vasi megyeszékhelyen.

A felmérésben egyrészt vizsgálták azt, hogy a helyi lakosok mennyire támogatják, illetve utasítják el a városvezetés iskolabezárási kezdeményezését, másrészt vizsgálták a pártok helyi támogatottságát.

A Szent-Györgyi Albert Középiskola bezárását a lakosok 73 százaléka ellenzi, míg csupán 16% támogatja (11% nem tudja, illetve nem válaszolt). Az LMP Szombathelyi Csoportja kezdettől elutasította az iskolabezárást, többször felszólaltunk a tiltakozó tanárok, diákok, szülők, szimpatizánsok védelmében. Az utcai demonstrációk, tiltakozó fórumok, valamint a több mint 10 ezer aláírtás ellenére a városvezetés májusban mégis döntött az iskola bezárásáról, valamint három műszaki iskola összevonásáról (ez ellen is tiltakoztak az érintett közösségek).

A felmérés másik érdekessége a pártok helyi népszerűségének mérése. Ez alapján a Lehet Más a Politika Szombathelyen 10%-ot szerezne, ha most vasárnap tartanák az önkormányzati választásokat. Az eredmény azért is érdekes lehet, mert tavaly októberben az önkormányzati választásokkor az LMP nagyjából 5%-on végzett (igaz a 14 körzetból 3-ban nem lehetett a magyar ökopártra szavazni). A többi párthoz vizsonyítva ezt az eredményt elmondható, hogy az LMP helyben utólérte a Jobbikot, vele megegyezó a támogatottsága. Továbbra is vezet a Fidesz, de már 50% alatt van a támogatottsága.

Vizsgálták a pártok elutasítottságát is. Ebből kiderül, hogy Szombathelyen a Lehet Más a Politika a legkevésbé elutasított párt, összesen 8%-nyian vannak olyanok, akik nem szavaznának az LMP-re. A Jobbikra és az MSZP-re 21%, a Fidesz-KDNP-re 18% nem szavazna. Ez azt jelenti hogy a legtöbb tartaléka a Vas megyei városban az LMP-nek van.

A felmérés további részleteiről a Nyugat.hu Nem szüntetnék meg az iskolát a szombathelyiek című cikkében olvashatnak.  

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely iskola lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr513040768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása