HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

október 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Pia, drogok, politika - Szombathelyi LMP klub a szenvedélybetegségekről

2017.02.20. 08:02 szepujvilag

Február 16-án klubbeszélgetést tartott az LMP Szombathelyen. Németh Ákos, a párt Vas megyei elnöke, aki egyben az este moderátora is volt, így foglalta össze a történteket:

Este hat órára hirdettük meg a beszélgetésünk a Malom sörözőben, bár már majdnem megtöltöttük a számunkra fenntartott kis termet, azért még vártunk pár percet a kezdéssel, hátha befutnak még páran. Mivel én voltam a moderátor, rövid felvezetés után, bemutattam Kopf András teológust, akinek át is adtam a szót. András elmesélte, hogy a lelkészként is dolgozott, de jelenleg a Karitász kötelékében próbál segíteni a szenvedélybetegeken. A hallgatóság is aktívan részt vett a beszélgetésben, sok téma előjött, a teljesség igénye nélkül: alkohol, mint drog, különböző drogok társadalmi beágyazottsága, marihuána legalizálása, függőség lelki háttere, a hatalomfüggőség, herbál…Mivel Andrásnak valahogy haza kellett jutni, és Demjén Ferenctől tudjuk, hogy a „vonat nem vár” sok kibeszéletlen dolog maradt még a következő alkalomra is.

1_1.jpg

Mindenesetre arra jutottunk, hogy a szenvedélybetegségeknek általában valami megoldatlan lelki probléma áll a hátterében, amit az adott szer valamiképpen megpróbál kezelni. Tulajdonképpen egy nehézségre adott rossz válasz. Tehát nem maga a probléma, hanem annak egyik tünete. Így magát az eredeti problémát kell megoldani, a gyógyuláshoz.

2.jpg

Felmerült a kérdés, hogy egyáltalán miért kell nekünk ezzel foglalkozni? A szenvedélybetegség olyan probléma, ami minden 10. magyart érint, ami elképesztően magas szám, nem nagyon van, olyan család ahol ez a gond ne ütné fel a fejét. Mivel mi egy politikai párt vagyunk, rendhagyó módon szeretnénk közéleti kérdéssekkel foglalkozni, nem gondoljuk, hogy a politika kimerül a „Gyurcsány, (és, vagy) Orbán takarodj”-ban. Jelen körülmények között, az átlag magyarnak nincsen valós információ, a drogokról (sem), ott tartunk, hogy aki elszív egy füves cigit, az pont olyan narkós, mint aki heroint használ. Mindemelet végre otthon is főzhetjük a pálinkát... Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

3.jpg

Fotók: György István Péter

Szólj hozzá!

Címkék: politika klub drog alkohol pia szenvedély szenvedélybetegség Szombathely LMP Németh-Ákos

Élni, és élni, hagyni - LMP-s gyárlátogatás a Falconál

2017.01.26. 09:55 szepujvilag

Legutóbbi bejegyzésünkben beszámoltunk Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője szombathelyi látogatásáról. Németh Ákos, az LMP Vas megyei elnöke összefoglalta a Falco Zrt-nél tett gyárlátogatás tapasztalatait:

Szombathelyen évtizedek óta feszültség van a Falco gyár, és a környéken lakók között. A helyiek panaszait, természetesen már jól ismerjük, hiszen régóta kapcsolatban vagyunk velük. Schmuck Erzsébet képviselőasszony, kétszer is felszólalt a Parlamentben a lakók érdekében,feltehetőleg ennek is szerepe volt abban, hogy a Falco meghívott minket egy gyárlátogatásra. Így megismerhettük a másik oldal álláspontját is, amire eddig nem nagyon volt lehetőség. Gondolom azért az sem véletlen hogy minderre csak az évek óta húzódó állandó kibocsátásmérő felszerelése után került sor. Azt el kell ismerni, hogy nagyon szívélyesen fogadtak minket. Két órán keresztül elmélyedve beszélgettünk a farostlemezek gyártásáról, ami meglepően érdekes volt, és sok hasznos információt tudtunk meg. Ami elég világosan látható, hogy a vevők meglehetősen magas minőségi elvárásokat támasztanak a késztermékkel kapcsolatban, tehát ott nem nagyon fordulhat elő olyan, hogy bármelyik környezetvédelmi, vagy minőségbiztosítási paraméter ne felelne meg a vevő elvárásának, ami lényegesen szigorúbb, mint a törvényi előírás.

falco1.jpgKép forrása: Szombathely Keleti városrész Facebook oldal

Maga az előállítás folyamata, már egy kicsit nehezebb ügy, hiszen kis túlzással, a vevőt nem nagyon érdekli, hogy állítják elő azt a terméket, őket csak a termék érdekli. Persze a probléma kettős, hiszen a város, ahogy egyre nőt, szépen körbenőtte a Falcot, és hát az évek alatt a Falco is egyre nagyobb volumenben termelt, nőt, fejlesztett, épített. Szóval ez a két folyamat feszül egymásnak. A Falco egy profit orientált gyár, és mint ilyen azt mondja, hogy amiben ők megfelelnek a megengedett határértéknek az részükről lezárt ügy. Tehát ha éjjel 45 decibel az előírt maximális zajhatárérték, és ők ezt nem lépik át, akkor ne mondja nekik senki, hogy legyen inkább 40. Ami persze érthető az ő szempontjukból, hiszen pont ezért van az állam, és a környezetvédelmi hatóság, hogy egy egységes szabályrendszert hozzon létre, és utána azt tartassa be, azt hiszem, itt csúszik félre a dolog. A jelenlegi helyzet egyik félnek sem jó, nyilván a lakók mindennapjait keseríti meg a gyár, de hát a gyárnak sincs túl jó híre a környéken. Először is a legfontosabb az lenne, hogy a hatóságok folyamatosan, és átláthatóan ellenőrizzék a gyárat, hiszen ilyen esetben nincs vita a felek között, ott vannak a nyilvános adatok, amik egyértelműen mutatják, hogy minden megfelel-e az előírásoknak? Aztán, meg kéne vizsgálni, hogy maguk az előírások megfelelők-e?

falco2.jpg

Kép forrása: Szombathely Keleti városrész Facebook oldal

Meg persze el kell dönteni, hogy meddig engedik a gyárat nyújtózkodni, hiszen a mostani beruházás is - elmondásuk szerint - lényegesen csökkenteni fogja a szennyező anyag kibocsátást, de ha emellett megnövekedik, a termelés volumene, természetesen nem egyenes arányban, de ezzel nő a kibocsátás is, akkor az abszolút helyzet nem változott, tehát a lakók nincsenek előbbre. Viszont ha a város engedi, hogy a gyár tovább nőjön, akkor miért nem kártalanítja a lakókat? Régóta szó van róla, hogy a környező 70-75 házat kisajátítják, amit az ott lakók örömmel fogadnának, ezzel persze csak a szűk környezet problémája oldódna meg, de azt gondolom, ez is egy lényeges előrelépés lenne. „Élni, és élni, hagyni” akár mindkét fél mottója is lehetne, a gyár csak működni szeretne, a lakók meg nyugodt mindennapokat. Reméljük, eljön egyszer egy olyan vezetés, aki megnyugtató módon tudja rendezni ezt a nehéz ügyet, de attól tartók erre még sokat kell majd várni.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely környezetszennyezés gyár vas megye lmp Szombathely Falco Németh Ákos Schmuck Erzsébet

Szimpatizánis fórum Schmuck Erzsébettel

2017.01.25. 09:00 szepujvilag

Január 24-én Szombathelyen járt Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője, frakcióvezetője, aki a Falco Zrt. meghívására gyárlátogatáson vett részt. Képviselőasszony korábban több alkalommal egyeztetett már a gyár környékén élő lakókkal, akikkel Szombathelyen és Budapesten is tartott már közös sajtótájékoztatót, a környezetszennyezés ügyét pedig már két alkalommal is bevitte a Parlamentbe, és interpellált a kérdésben (érdemi válasz nélkül).

Ezek miatt a megszólalásai miatt hívta el őt a gyár. A látogatáson nem csak az LMP egyik környezetvédelmi szakértője kísérte el Schmuck Erzsébetet, de Németh Ákos, a párt Vas megyei elnöke is. A gyárlátogatásról hamarosan részletesebben is írunk.

erzsi1.jpgSchmuck Erzsébet és Németh Ákos

A program után a Keleti városrészen élő lakók képviselőivel is történt egyeztetéts, majd nagy érdeklődés mellett sajtótájékoztató következett Schmuck Erzsébet szombathelyi képviselői irodájában (Kiskar utca 3.).

erzsi2.jpg

Erről részletesebben írt a Nyugat.hu és a Vas Népe is.

erzsi3.jpg

A napot szimpatizánsi találkozó zárta szintén az irodában. A találkozón szóba kerültek a Falco-ügyön túl az LMP lehetőségei (melyben fontos szerepe kell, hogy legyen az ökopolitika markánsabb hangsúlyozásának), a jövő évi választások, és a Fidesz rendszerének lebontása is. A találkozón két érdeklődő LMP szimpatizáns is jelezte csatlakozási szándékát a párthoz.

Terveink szerint februárban ifjúságpolitikai és oktatási ügyben tartunk egy beszélgetést meghívott előadóval, majd március 1-jén Sallai Róbert Benedek országgyűlési képviselőt látjuk vendégül.

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem lmp Szombathely Falco Németh Ákos Schmuck Erzsébet

Zombitámadás ellen is véd majd a szombathelyi futballstadion?

2015.07.14. 13:39 szepujvilag

Általánosságban elmondhatjuk, hogy az LMP Szombathelyi Csoportja támogatja a városba érkező beruházásokat, ha azok későbbi fenntartása nem okoz problémát és Szombathely hosszú távú érdekeit szolgálja. A stadion beruházásával kapcsolatban korábban már jeleztük, hogy jobban örülnénk annak, ha a város közösségi sporttereit újítanák fel, vagy valósítanának meg újakat (pl. zanati futballpálya), hisz ezek valóban a szombathelyi lakosok közösségi szabadidős, egészségmegőrző céljait szolgálják. De szívesebben látnánk ezt az összeget a helyi egészségügybe, vagy akár a felsőoktatásba fektetve is.

A napokban a szombathelyi városvezetés bemutatta a stadion látványterveit. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy látványterv nem a végleges állapotot mutatja, de tudjuk, hogy tükrözi a tervezők, megbízók elgondolásait, így a javaslatainkat akár még figyelembe is lehet venni. Fontosnak tartjuk, hogy a Stadiont körbevevő terület kialakításáról szóló terveket a közösségi tervezés eszközével a helyi lakosság bevonásával tervezzék meg.

haladas_latvany_02.jpg

Örömteli a látványtervekről leolvasni, hogy a sportpálya területét megnyitják a járókelők előtt, az a továbbiakban nem lesz egy kerítéssel kiszakítva a város szövetéből. Öröm, hogy a látványtervek alapján óriásplakátok sem kapnak majd helyet a területen. A látvány terveken látható, hogy a komplexum egyes helyeken zöldfal burkolatot kap, ami azért pozitívum, mert a tervezők környezetbarát gondolkodásmódjára utal. Ez például lehet egy egyszerű repkény vadszőlővel (Parthenocissus tricuspidata 'Veitchii') történő befuttatás, ami alacsony fenntartási költséggel jár együtt ráadásul még madárbarát megoldás is.

Ugyanakkor szomorú, hogy óriási mennyiségű burkolt felület jön létre ahol a látvány tervek szerint semmi fa sem lesz található, miközben napjainkban már rengeteg olyan vízáteresztő burkolatból tudunk válogatni ami lehetővé teszi, hogy a fák gyökere körül lévő talajt megóvjuk a tömörödéstől, valamint a járókelőket is a sártól. Ezen vízáteresztő burkolatok hosszútávú következetes használata még költség megtakarítást is eredményezhet, mivel így az eső víz egy jelentős része be tud szivárogni a talajba, ezáltal kisebb ütemben kell növelni a csapadékvíz elvezetési csatornák méretét. A burkolt felületek persze kiszolgálhatják a különböző „extrém városi sportok” rajongóit is (gördeszka, roller, stb.) de ehhez szükség lenne megfelelő minőségű kivitelezési munkára is az ilyen célú szabadtértervezési munkák mellett.

Fontos megemlíteni, hogy a látványterveken az L és fordított T alakú ~2m magas beton elemek, melyek háromszög alakban valamilyen növényzetet tartalmaznak, kivételével semmilyen utcabútor nem látható (sem pad, sem közvilágítás se más). Ezen beton elemek célja is kérdéses, de egy esetleges Zombi támadás esetén minden bizonnyal megfelelő alapjai lehetnek egy kissebb védfalnak. 

zombi_soccer.jpg

A jelenlegi körúti fasor jól láthatóan kivágásra kerül,és beljebb kap helyet egy újabb, ennek a helyére kerülő a járda. Ekkora beavatkozás esetén nyugodtan lehetne fejleszteni a kerékpár hálózat összetettségét egy kerékpársávval ami összeköti a Perint-parti sétányt és a Rohonci valamint Körúti kerékpárutat. Bízunk abban is, hogy a valóságban az illetékesek ügyelnek majd arra, hogy a Rohonci úti fasor valamint a Körúti fasor a látványterven lévővel szemben egységes fafajokból álljon majd és nem egy körív lesznek kiültetve. A Perint-parti sétány és a Rohonci út között létrejövő zöldterületen hiányoljuk olyan járdák, ösvények kialakítását amik feltárnák az itt létrejövő parkot, valamint lehetővé tenné, hogy a járókelők leülhessenek a zöldbe, vagy éppen útjukat lerövidítsék a stadion mellett elhaladva.

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport stadion zombi lmp Szombathely

4 év után fogadták el az LMP javaslatát Szombathelyen

2015.04.17. 08:26 szepujvilag

A szombathelyi városvezetés malmai lassan őrölnek, de hosszú évek után az áprilisi Közgyűlés végre elfogadta az LMP által szorgalmazott Klímastratégiát

 klimast.jpg

A Lehet Más a Politika 2011-től kezdve folyamatosan megfogalmazta a város közgyűlésében a klímastratégia létrehozásának fontosságát. Az évről-évre húzódó koncepciót első olvasatban végül 2014. májusában tárgyalta a testület, de a végleges elfogadáshoz még újabb egy évre volt szükség.

Az LMP Szombathelyi Csoportja fontosnak tartja a stratégiában leírtakat, ugyanakkor félő, hogy ha az abban megfogalmazott célokat is olyan munkatempóban hajlandók csak megvalósítani, ahogy a koncepciót megalkották, akkor semmi haszna nem lesz a dokumentumnak. A város klímastratégia az LMP szerint ugyanis nem egy bokréta csupán, hanem a szombathelyiek jobb életminőségét ténylegesen kell, hogy segítse.

Az LMP Szombathelyi Csoportja felhívja a városvezetés figyelmét a fentiek mellett arra is, hogy (szintén a zöld párt javaslatára) korábban alkotott már egy határozatot arról, hogy amennyiben elfogadásra kerül a klímastratégia, a város beadja csatlakozási kérelmét a Klímabarát Települések Szövetségébe!

 

Szombathely, 2015. április 17.

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Napelem termékdíj kompenzációt javasol a szombathelyi LMP

2015.02.27. 08:12 szepujvilag

Az LMP Szombathelyi Csoportja írásban kezdeményezte a város polgármesterénél, Puskás Tivadarnál, hogy a napelemek termékdíját kompenzálja az önkormányzat.

solarpv3.jpg

Az Országgyűlés Fideszes többsége a napelemet a „jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolta a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosításával. Nem csak az LMP, de szakértők jelentős része, a fenntarthatóságért elkötelezett civil szervezetek, sőt még néhány Fideszes országgyűlési képviselő szerint is átgondolatlan és hibás döntés született.

A parlamenti döntést követően 2015. január 1-től kilónként 114 forint termékdíjat kell fizetni a napelemek után. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy 2kW-os (egy családi házra átlagos méretezéssel telepített) napelem mező súlya 150 kg, így a zöldenergia fejlesztésért fizetendő környezetvédelmi termékdíj 17 000 Ft.

A döntés nem csak a világtendenciákkal, de az ország fenntarthatósági vállalásaival, illetve Szombathely energiahatékonysági és klímavédelmi törekvéseivel is szembemegy, ezért az LMP Szombathelyi Csoportja írásban kezdeményezte, hogy a város közigazgatási területén telepített családi, társasházi (lakossági), kis-és közepes vállalkozások, illetve önkormányzati többségi tulajdonban álló gazdasági társaságok által telepített napelemre termékdíj kompenzációs támogatást nyújtson az önkormányzat, a napelem (maximális, gyárilag megadott) teljesítményétől függően, Wattonként 10 Ft-ot.

A fentiek mellett a zöld párt helyi csoportja javasolta Közgyűlés részére, hogy hozzanak határozatot arról, hogy az önkormányzat kezdeményezze a Magyar Országgyűlésnél a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítását, azaz a napelemekre kivetett termékdíj eltörlését.

A fenti javaslattal azonos határozatot, szintén LMP-s kezdeményezésre Kecskemét önkormányzata már elfogadott, melynek mintájára kértük városunk polgármesterét, hogy a februári közgyűlésen terjessze elő javaslatunkat, ám ott nem került szóba a téma. A város, az előző ciklusban elsősorban az LMP által sürgetett (első olvasatban már tárgyalt) energiastratégiájával összhangban javaslatunkat a továbbiakban is fenntartjuk és kérjük a képviselőtestületet, hogy a márciusi ülésükön vegyék napirendre és támogassák előterjesztésünket!

 

Szombathely, 2015. február 26.

Az LMP Szombathelyi Csoportja 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely napelem lmp

Mit kezdett a városvezetés a biomasszás közvélemény kutatással?

2014.09.15. 09:28 szepujvilag

Egy évvel ezelőtt, 2013. szeptemberében kötött szerződést az önkormányzat a REAL-PR 93. Kft-vel, hogy a cég végezzen közvélemény kutatást Szombathelyen a Szentkirály városrész közelébe tervezett biomassza erőművel kapcsolatban. Azóta se tudni, hogy a városvezetés mit kezdett a kutatás eredményeivel, valamint, hogy szándékában áll-e az erőmű felépítésének támogatása.

194085_grenor_bio_futoeromu_szombathelyen.jpg

A képen a tervezett biomassza erőmű látványterve 

Idén januárban az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője, Horváth Zoltán hozta nyilvánosságra annak a közvélemény kutatásnak az eredményét, amelyet az önkormányzat rendelt meg a biomassza erőművel kapcsolatban, ám amelynek eredményéről a városvezetés hónapon keresztül hallgatott.

Azóta azonban ismét semmi hír arról, hogy a városvezetés a szombathelyiek pénzéből, 6 millió forint összegért megrendelt közvélemény kutatást hasznosította-e valamilyen módon, és ha igen, akkor miként. Azért, hogy ez kiderüljön Horváth Zoltán önkormányzati képviselő írásbeli kérdést intézett Puskás Tivadarhoz, a város polgármesteréhez.

Az LMP önkormányzati képviselője, valamint Láng Zoltán a szentkirályi körzet LMP-s képviselő-jelöltje arra is kíváncsi, hogy a Fidesz–KDNP–Pros Savariás városvezetésnek szándékában áll-e a tervezett erőmű felépítésének támogatása. Hiszen ezzel ellentétes kijelentést a jobboldal sohasem tett, az ügyben közel egy éve hallgatnak. Az LMP Szombathelyi Csoportja, valamint a vele együttműködő Negyedik Köztársaság Párt reméli, hogy nem csak a közelgő önkormányzati választásokig napolták a helyiek által elutasított beruházást, ezért arra kérjük a város polgármesterét, hogy valljon színt az ügyben!

Szombathely, 2014. szeptember 15.

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely szentkirály lmp horváth zoltán biom Láng Zoltán

Az LMP rendkívüli közgyűlést kezdeményezett a ciklusprogram megvitatásáról

2014.09.13. 11:32 szepujvilag

Az LMP, és a vele szövetésben induló Negyedik Köztársaság Párt (4K!) szerint nem lehet úgy vége az önkormányzati ciklusnak, hogy a városvezetés ne számoljon el a város lakói felé a 4 éve elfogadott társadalmi és gazdasági programról (úgynevezett ciklusprogramról), és ellenzéki képviselők ne értékelhetnék azt.

 1.jpg

Szeptember 26-ra hívta össze Puskás Tivadar azt a rendkívüli közgyűlést, amelyet a Lehet Más a Politika kezdeményezésére Horváth Zoltán LMP-s képviselő mellett, az MSZP–SZTKE frakció három tagja, valamint Prugberger Emil, a Pro Savaria Egyesület képviselője is támogatott. Mivel a képviselőtestület tagjainak negyede aláírásával hozzájárult a kezdeményezéshez, városunk polgármesterének kötelező volt összehívnia a közgyűlést.

Az LMP és a 4K! szerint elmúlt időszakban a számos elképzelés nem, vagy nem úgy valósult meg, ahogy a városvezetés ígérte. Ezért kezdeményeztük, hogy a városvezetés ciklusprogramjáról kaphassanak egy tájékoztatót a képviselők, és azt vitathassák meg.

A ciklusprogramot tárgyaló napirendi ponton túl a rendkívüli közgyűlésen az LMP kezdeményezésére tárgyalni kell az önkormányzati szövetségekbe Szombathely által delegált tagok beszámolóját is. Még 2011-ben hozott határozatot a képviselőtestület ugyanis arról, hogy a ciklus végén a delegáltaknak a beszámolót el kell készíteniük, ám a megszavazott határozat ellenére ez nem történt meg.

Az LMP arra kéri a szombathelyi városi képviselőket, hogy jelenlétükkel biztosítsák a határozatképességet, és ha már a választási vitán nem minden párt képviselőjelöltjével lehet átbeszélni, hogy melyik szervezet milyen jövőt képzel el a városnak, legalább az elmúlt időszak ígéreteinek megvalósulását tudjunk megvitatni!

 

Szombathely, 2014. szeptember 13.

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp horváth zoltán 4K!

Soron kívül javítanák az iskolák és óvodák környékén a közlekedés biztonságát!

2014.09.01. 14:00 szepujvilag

Az LMP Szombathelyi Csoportja az iskolák és óvodák környékén uralkodó balesetveszélyes közlekedési állapot felszámolását kéri az önkormányzattól!

Szeptember 1-én 1,3 millió diák kezdte meg tanulmányait hazánkban. Városunkban is megkezdődött az iskolaév. Szombathely Kámon városrészén is a megszokottnál is nagyságrendekkel nagyobb volt a forgalom, mint egy átlagos napon. A Gothard Jenő Általános Iskola környékének utcái 7-8 óra közötti időszakban percek alatt szinte járhatatlanok lettek. Munkába, iskolába, óvodába igyekvők sokasága a szűk utcákban, türelmesen és néhány esetben türelmetlenül viselte a helyzetet. Polgárőri segédlettel, a gyalogos és gépjárműforgalom irányításával sikerült mederbe tartani a kaotikus közlekedési állapotot. Megállapítható, hogy ez így a továbbiakban nem tartható fenn.

Szombathely Kámon városrész Beczur Gyula utca (1).JPG

A fenti tényekre való tekintettel György István Péter (Szombathely Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság tagja) és György Gábor István, mint polgárőrök kezdeményezik Szombathely közigazgatási területén az iskolák, óvodák környékének közlekedésbiztonság szempontjából történő azonnali felülvizsgálatát és a szükség intézkedések soron kívüli megtételét. A balesetveszélyes helyzetre a szeptemberi bizottsági üléseken fogják felhívni az LMP delegáltjai a figyelmet.

Szombathely, 2014. 09. 01. 

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp györgy istván kámon isko

Közös értékeinket, ha veszni hagyjuk: Szűk keresztmetszet Joskar-Ola városrészről

2014.09.01. 10:46 szepujvilag

Vasárnap van. Kicsit más ez a nap a hétköznapi rohanás után. Közeleg az őszi önkormányzati választás. Abdul-Ghafoor Hisham villamosmérnök, a Szombathely 9-es vk. LMP-s jelöltje természetszerető ember, nem veszi jó néven, ha szemetelő embereket, rendetlen környezetet lát.
Adott az állapot.JPG
Mondja tevőlegesen járul hozzá, hogy Szombathely városa tisztább és élhetőbb legyen. Szombathelyen a Joskar-Ola lakótelepen mondjuk úgy finoman, vannak helyzetek. A hiányos támla nélküli padok, a virágzó parlagfű.
És a támla.JPG
Rengeteg az eldobott szemét, a csapadékvíz elvezető rendszer is el van dugulva. A bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskola lépcsője omladozik. A bedobált ablakai, és külső szemetes környezete lehangoló látványt nyújt az odalátogatónak és az ott élőknek is. Feltehetjük a kérdést: Hol vannak az önkéntesek, a lokálpatrióták?
Csendélet.JPG
Nagymama aggódik unokáiért. Egyetlen óhaja, hogy szerettei itt helyben járhassanak általános iskolába. Mondta rengeteg a gyermek itt a lakótelepen. Nem is értik az itt élők ezt a helyzetet, hogy más körzetbe kell a gyerekeknek mennie, mikor itt lenne rá lehetőség. A város más részén építik az iskolát, itt meg lassan le kell bontani. Ennyire gazdag városunk?
Sok a kisiskoláskorú gyermek.JPG
Aztán egy kutyát sétáltató hölgy telefonján rögzített érdekes felvételt mutatott. Elmondása szerint a járda szélétől 40 cm távolságig a helyi közmunkások eltakarították a szemetet. Megkérdezte őket, hogy mi lesz a többi szeméttel? Azt válaszolták, az már nem hozzájuk tartozik. Na de kérem, mi folyik itt?
Cselekvő összefogást hirdet itt szinte mindenki széles e hazában. 
A tényleges tettekre vajon meddig kell még várni?

 

Szerző és fotó: György István Péter (Szombathely-Herény K. Cs. S. Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület elnöke)

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp györgy istván joskar-ola

Egymás lejáratása helyett, a vélemények tisztességes ütköztetését szeretnénk

2014.08.30. 14:18 szepujvilag

Hamarosan elérünk az önkormányzati választáson induló jelöltek ajánlásának feléhez. Az LMP Szombathelyen jól teljesít, a körzetek nagy részében megvan a kellő számú aláírás, a többi helyen pedig már nem sok hiányzik. 

Az aláírásokkal egy időben pedig már javában zajlik a kampány, melyben az LMP szeretné, ha lennének politikai viták, de ugyanakkor egymás lejáratása, mocskolása helyett, a vélemények tisztességes ütköztetésére lenne lehetőség október 12-ig, a választás napjáig. Ma például a szombathelyi 1-es körzetben spontán találkozott az LMP képviselőjelöltje György István Péter, valamint a Fideszes Koczka Tibor, ill. a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje Puskás Tivadar a Herényiek Házában zajló tanévnyitó gyermekruhavásáron. Egy kézfogás, egy üdvözlés és a kölcsönös tisztelet reményt adhat arra, hogy ellenfélként, és nem ellenségként mérettetik meg magukat az őszi önkormányzati választáson. 

györgy istván.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kampány lmp györgy istván herény szom

Mi lesz a Szent-Györgyi Albert Középiskola épületével?

2014.08.28. 07:21 szepujvilag

Az iskolai évnyitókhoz közeledve szomorúan állapíthatjuk meg: három éve üresen áll a Fidesz által bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskola a Joskar-Ola lakótelep közepén. A városrészen élőknek joga van tudni, hogy mit tervez az épülettel a városvezetés!

szent-gy1_1.jpg

A jelenlegi városvezetés az oktatás és az egészségügy területén elért eredményeket állítja választási kampánya középpontjába, holott az egészségügyi dolgozókat is képző gimnázium bezárása mutatja leginkább, hogy milyen óriási hibákat követtek el ezeken a területeken.
A Szent-Györgyi Albert Középiskolát lakossági tiltakozás ellenére zárták be. Azóta üresen áll, és jelentősen romlik az állapota, holott a Joskar-Ola lakótelep középpontjában található épület hasznosítása a városrészen élők érdekét szolgálná.
Az elmúlt időszak városi bizottsági ülésein több alkalommal is tettek kormánypárti képviselők utalásokat arra, hogy az épülettel kezdenének valamit, ám Horváth Zoltán, az LMP önkormányzati képviselőjének kérésére sem voltak hajlandók részleteket elárulni.
Abdul-Ghafoor Hisham, a Joskar-Ola lakótelep LMP-s képviselőjelöltje szerint a városrészt jelentősen befolyásoló kérdésekről nem hallgathat a városvezetés, ezért a Lehet Más a Politika Szombathelyi Csoportja és a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) felszólítja az érintetteket, hogy számoljanak be az egykori iskola épületére vonatkozó tervekről!

Szombathely, 2014. augusztus 28.
LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás iskola lmp 4K! szent-györgyi joskar-ola

Probléma nélküli városrészeket szeretne az LMP

2014.08.27. 17:59 szepujvilag

Szemétügy, balesetveszélyes állapotok, és vízellátási gondok Szombathelyen

Az önkormányzati választásokhoz szükséges ajánlások gyűjtése közben feltárulnak a városrészek egyébként is ismert problémái. Például, hogy az utóbbi napokban jelentősen megnőtt a szemét a szelektív hulladékszigetek körül Szombathelyen, bármerre megyünk, legyen az Petőfi-telep, Kámon vagy Herény. Az Írottkő utcában szétszerelt televízió hever a konténerek mellett, rengeteg hullámpapír kíséretében.

Írottkő utca xx (2).JPG

A Tulipán utcában mosdó, autó dísztárcsák, zacskókba rakott vegyes szemét (ugyanitt az utcanévtábla állapotára sem lehetünk büszkék), a Németh László utcában megunt hűtőtáska, kemping kellékek.

Tulipán utca mosdó.JPG

A Petőfi-telepen sem jobb a helyzet. A Halastó utcában az autóbuszmegálló melletti, ma még jelképes szelektív hulladékszigetnél tengernyi a szemét és lom. A lakók nem kaptak megfelelő tájékoztatást az új szelektív rendszer bevezetéséről.

Petőfi telep Halastó utca (1).JPG

György Gábor István a szombathelyi 12-es választókörzet LMP színekben induló civil jelöltje keresi a megnyugtató végleges megoldást a Temesvár utcai társasház vízkorlátozási problémáinak megoldására. A műszaki kialakítás a jelenlegi rendszert megtartva, egyszerűen kivitelezhető lehet. A jogi hátterének megnyugtató megoldására a szolgáltatóval történő szükséges egyeztetést le kell folytatni. Természetesen a lakóközösség többségi akarata is kell a mindenki számára végleges megnyugtató műszaki megvalósításához. Az LMP vállalja, és támogatja a lakóközösséget, hogy az évek óta fennálló vízellátási gond megnyugtatóan rendeződjön. Amennyiben szükséges, akkor vízszolgáltatókra vonatkozó rendelet, illetve szükséges törvény módosítását kezdeményezi.

Helyi lakosok hívták fel György István Péter, a Szombathely-Herény Kőrösi Csoma Sándor Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület elnökének, a szombathelyi 1-es választókörzet LMP által indított civil jelöltjének figyelmét balesetveszélyes állapotokra: a Szent Imre Herceg utcában a 199-es ház kerítésénél a járdán a dzsungel szinte áthatolhatatlan, a gyalogosok a korláton kívül, a veszélyes a kanyarban az úttesten közlekednek. A Rohonci és a Szűrcsapó utcák kereszteződésében a térvilágítási oszlop biztosítékszekrényéről hiányzik a fedél.

Szent Imre Herceg utca 199.JPG

Számos megoldásra váró probléma, melyben az LMP képviselőjelöltjei igyekeznek a lakókat segíteni. Élhetőbb várost szeretnénk!

Szólj hozzá!

Címkék: lmp györgy istván Szombathely györgy gábor

Választási megállapodást kötött az LMP és a Százholdért Civil Társaság

2014.08.25. 14:26 szepujvilag

Választási együttműködést kötött Szombathelyen a Lehet Más a Politika és a Százholdért Civil Társaság. Az erről szóló megállapodást az LMP Vas Megyei Szervezete nevében Bogáti András elnök, a civil szervezet nevében pedig Kecskeméti Enikő írta alá. A megállapodás értelmében a szombathelyi 13-as választókörzetben a civil társaság ügyvivőjét, Németh Ákost indítja az LMP képviselőjelöltként. 

kisz lakótelep.jpg

Kecskeméti Enikő a Százholdért Civil Társaság tagja, Bogáti András az LMP Vas megyei elnöke a KISZ lakótelepen

A két szervezet megállapodott arról is, hogy amennyiben az LMP önkormányzati mandátumot szerez október 12-én, úgy a KISZ lakótelepet és a Százhold városrészt érintő ügyekben egyeztetni fog a civil szervezettel, amely szakmai javaslatokkal segíti a zöld párt önkormányzati munkáját.

németh ákos.jpgA szombathelyi 13-as körzetben Németh Ákos, a Százholdért Civil Társulás ügyvivője indul az LMP színeiben a megállapodásnak köszönhetően

Az LMP országos kongresszusa nyár elején döntött arról, hogy nem működik együtt parlamenti pártokkal az önkormányzati választások során viszont nyitott parlamenten kívüli pártokkal, illetve civil szervezetekkel való együttműködésre. Szombathelyen a zöldek a Negyedik Köztársaság Párttal való együttműködésüket már bejelentették.

Szólj hozzá!

Címkék: választás lmp bogáti andrás Németh Ákos KISZ lakótelep Százholdért Civil Társulás

Az LMP és a 4K! Szombathelyen is együttműködik az önkormányzati választáson

2014.08.12. 08:07 szepujvilag

Szombathelyen is választási együttműködést köt az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választásokra, jelentette be a két szervezet a közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az együttműködési megállapodást. A 4K! három körzetben állít jelöltet, és a két párt közös programmal készül a választásra.

Bogáti András, az LMP Vas Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy az LMP kongresszusi határozata értelmében parlamenti pártokkal nem tárgyal választási indulásról, de nyitott az együttműködésre civil szervezetek és parlamenten kívüli pártok irányába, mint amilyen a 4K! is. A két szervezet Budapesten és az ország több városában is a szombathelyihez hasonló helyi megállapodást köt az önkormányzati választásokra.

Nagy András, a 4K! alelnöke elmondta, hogy pártja az országgyűlési választáson is indult Szombathelyen, most pedig három körzetben indítanak saját jelöltet. „A 4K! egy szociáldemokrata, patrióta párt. Fontosnak tartjuk, hogy Szombathely élhető város legyen, ahol az itt élők beleszólhatnak az őket érintő döntésekbe, és ne csak az tudjon boldogulni, akinek a megfelelő helyeken vannak haverjai. A munkahelyteremtés, a korrupció elleni harc, az átláthatóság és a részvételi demokrácia erősítése mind olyan célkitűzések, amiben egyetértünk az LMP-vel. Logikus lépés, hogy a két rendszerkritikus szervezet közösen induljon a választáson.”

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője ismertette a megállapodás részleteit. A 4K! három körzetben állít jelöltet, akik az LMP listáján indulnak. A lista 3. helyére a 4K! jelöl embert. A két párt közös választási kampányt fog folytatni, és ha az LMP és a 4K! jelöltjei is bejutnak a közgyűlésbe, közös frakciót alakítanak. Horváth Zoltán hozzátette: „Az LMP nyitott más olyan szervezetek irányába is, akik azt a rendszerkritikus, de demokratikus felfogást képviselik, amit az LMP és a 4K! is, valamint készen áll helyi civil szervezetekkel, közösségekkel program alapú együttműködést kötni.”

A két szervezet jövő héten mutatja be a jelöltjeit.

Szombathely, 2014. augusztus 11.

Szólj hozzá!

Címkék: választás lmp Szombathely 4K!

Beszélgetés a társadalmi berendezkedésekről a 21. században

2014.08.07. 14:19 szepujvilag

Az LMP Szombathelyi Csoportja által augusztus 6-án tartott LMP klubról Németh Ákos szervező számol be röviden:

 

nagytesó.jpgAz LMP Klub által meghirdetett, kötetlen beszélgetés meglehetősen jó hangulatban telt. Az időjárás kegyes volt hozzánk, ezért a Malom söröző teraszán foglaltunk el egy nagy asztalt. Délután hat óra körül elkezdtek szállingózni az emberek, LMP tagok, szimpatizánsok, olyanok akik nem is szimpatizálnak az LMP-vel, viszont érdekli őket a téma. Nagy szeretettel fogadtuk más szervezetek képviselőit is.  Miután összefordítottunk két asztalt, és mindenki elhelyezkedett el is kezdtük a beszélgetést. Első körben természetesen a nagy port kavart tusványosi Orbán beszédből mazsolázgattunk, aztán hogy a Wikipédia miként határozza meg a liberalizmust, demokráciát, liberális demokráciát, és az illiberális demokráciát. Aztán jöttek az érvek, ellenérvek, a Római Birodalom, Kína, India, USA…. Kapitalizmus, Fogyasztói társadalom… közben fogyott a meleg szendvics, meg a sör, és elég messze jutottunk már mikor is este tíz óra tájékán többen rádöbbentünk hogy holnap munkanap, ezért szép lassan elkezdett oszlani a tömeg. Tanulságos beszélgetés volt, köszönjük mindenkinek a részvételt.

Németh Ákos

 

Szólj hozzá!

Címkék: klub demokrácia liberális lmp Szombathely illiberális

A jobb- és baloldal is hasba akarja akasztani a Keleti városrészen élőket

2014.08.05. 12:55 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A mostani és az előző városvezetések közösen felelősek a Keleti városrészen élők helyzetéért, ezért választási ígérgetések helyett valós megoldásokat kell találni, a lakók bevonásával.

A Lehet Más a Politika zöldpártként fontosnak tartja, hogy a helyi környezetvédelmi problémák az önkormányzati választás meghatározó témái legyenek. Ez történik jelenleg a Falco gyár környékén élők által hosszú évek óta hangoztatott gondokkal. Eddig a Keleti városrészen élők felvetésének folyamatos szőnyeg alá söprése zajlott, ám félő, hogy most is csak a választásokig szóló üres ígérgetéseket kapnak a lakók.

Idén májusban, a Falco gyár új üzemcsarnokának avatóján Puskás Tivadar azt mondta, hogy pár napon belül olyan megoldás születik a problémákra, ami minden érintett fél számára megnyugtatást jelent. Azóta nem történt semmi ez ügyben, ahogy a Fidesz–KDNP, valamint a Pro Savaria vezetésével most záruló egész ciklusban sem. Sőt, folyamatos engedmények születtek a gyár javára. A problémák azonban nem most, hanem még az előző ciklusokban kezdődtek.

2006-ban, az MSZP-s városvezetés alatt sorolták a Pick-lakótelepet kisvárosi kategóriából vegyes besorolású övezetté, aminek hatására a gyár zajszint-kibocsátása megemelkedhetett. A szocialisták minapi sajtótájékoztatójukban most ennek visszaállítását szorgalmazták. Az általuk hozott döntést azonban a helyben lakók nyolc évig voltak kénytelenek megszenvedni.

Az LMP volt az egyetlen párt az elmúlt 24 évben, ami a Parlament elé vitte a Falco környékén lakók ügyét: Schmuck Erzsébet, a zöldpárt országgyűlési képviselője miután a helyszínen tájékozódott, interpellációban hívta fel a figyelmet a környezeti problémára.

Az LMP szerint a lakók választások előtti hasba akasztása helyett végre valódi megoldások kellenek, ám a Keleti városrészen élők valós bevonása nélkül ez elképzelhetetlen.

Szombathely, 2014. augusztus 5.

Horváth Zoltán

önkormányzati képviselő, LMP

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely falco lmp horváth zoltán

A Médiaközpont igazgatója válasszon!

2014.06.23. 10:46 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Szombathelyi Televíziót működtető, és a Szombathelyi7 című hetilapot kiadó Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. igazgatója egy internetes portál szerint a Fidesz által indított képviselő-jelölt lesz az önkormányzati választáson Szombathelyen. Koczka Tibor a hírek szerint alpolgármesteri pozícióra is várományos.

Bár a törvények szerint pozíciója és képviselő-jelöltté válása között nincs összeférhetetlenség, indulásával az önkormányzati média függetlenségébe vetet hitet kérdőjelezi meg, közvetve az adófizetők pénzének Fidesz számára történő kijátszását eredményezi. A két funkció közötti átfedés az LMP Szombathelyi Csoportja szerint erkölcsileg aggályos. A fentiek miatt felszólítjuk a kft. igazgatóját, hogy döntsön: ha az önkormányzati választásokon való indulást választja, mondjon le, vagy szüneteltesse az igazgató posztját az önkormányzati fenntartású intézményben, vagy ne vállalja a választási megmérettetést!

 

Szombathely, 2014. június 23.

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: szombathelyi televízió

Szombathely is csatlakozzon a Föld órája kezdeményezéshez!

2014.03.25. 20:19 szepujvilag

Az LMP Szombathelyi Csoportja kezdeményezi, hogy Szombathely Megyei Jogú Város, valamint a városi állampolgárok és cégek is csatlakozzanak a világméretű önkéntes kezdeményezéshez

foldoraja_23525.jpg

2007 óta minden év márciusában megrendezik a Föld órája elnevezésű kezdeményezést, mely idén 2014. március 29-én, szombaton 20.30-kor rendeznek meg. A kezdeményezés célja, hogy az állampolgárok, cégek, önkormányzatok és kormányzati szervek figyelmét felhívja a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A csatlakozó magánszemélyeket, intézményeket stb. a szervezők arra kérik, hogy a megadott időpontban egy óra erejéig kapcsolják le a felesleges világítást és áramtalanítsák elektromos készülékeiket.
Szombathely Megyei Jogú Város már több alkalommal csatlakozott az akcióhoz. Az LMP Szombathelyi Csoportja azt kéri az önkormányzat vezetésétől, hogy idén is álljanak a kezdeményezés mellé, a város állampolgáraitól és cégeitől pedig szintén a csatlakozást kérjük, melyet a http://www.foldoraja.hu/ honlapon tudjak megtenni.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely környezetvédelem lmp

Horváth Zoltán lesz LMP szombathelyi képviselő-jelöltje

2014.01.21. 08:55 szepujvilag

Tegnap Schiffer András, az LMP társelnöke mutatta be az LMP Vas megyei országgyűlési képviselőjelöltjeit. A Vas megyei 1-es választókerületben, melynek Szombathely a központja, Horváth Zoltán a zöld párt szombathelyi önkormányzati képviselője lesz a jelölt

fénykép_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: választás szombathely lmp horváth zoltán

Fenntartható rezsicsökkentésre lenne szükség és nem az oroszokra

2014.01.21. 08:50 szepujvilag

KÖZLEMÉNY 

A jelenlegi rezsiharc fenntarthatatlan, miközben a kormány az oroszokkal kötött paktum eredményeként bebetonozza az energiafüggőséget. Az LMP zöldberuházásokat sürget.

Az LMP támogatja azt az elképzelést, hogy csökkenjenek a lakókra háruló terhek, ám erre nem jó megoldást talált a kormány. A hosszú távú rezsicsökkentést a lakások energetikai felújításával kellene megoldani. Az ilyen típusú beruházások három-négy év alatt megtérülnek. Az építőipar fellendülésével is járó beruházások elősegíthetik a kis- és középvállalkozók, valamint a helyi gazdaság megerősödését.

A jelenlegi kormány ezzel szemben láthatóan más utakon jár és a Paksi bővítéssel kívánja bebetonozni hazánk energiafüggőségét. A Paksi Atomerőmű bővítéséről szóló megállapodás amellett, hogy mintegy száz évre kényszerpályára helyezi Magyarország energiastratégiáját, egy olyan kötelezettségvállalást is tartalmaz az Orosz Föderáció felé, amely jelentős mértékben csökkentheti hazánk függetlenségét.

 

Szombathely, 2014. január 20.

 

Horváth Zoltán

szombathelyi önkormányzati képviselő

Lehet Más a Politika

Szólj hozzá!

Címkék: atom szombathely rezsi lmp horváth zoltán Paks

LMP: Az adósságot így is a szombathelyiek fizetik

2014.01.21. 08:48 szepujvilag

KÖZLEMÉNY

A Hende Csaba és Puskás Tivadar által bejelentett adóság átvállalás valóban könnyebb helyzetbe hozza a szombathelyi önkormányzatot, ám a terheket továbbra is a szombathelyiek nyögik

 

A hétvégén bejelentett teljes adóság átvállalással semmit sem csökkennek a szombathelyi lakosok terhei, ugyanis maga az adósság továbbra is fennáll, amit a város lakosainak kell fizetniük. Igaz, az önkormányzat maga jól jár, de az elmúlt években kőkemény árat kellett fizetni ezért: a helyiek akaratával szemben bezártak, illetve összeolvasztottak középiskolákat, majd a megmaradt oktatási intézményrendszerét teljes egészében lenyúlta az állam, emellett a helyi felsőoktatás is egyre nehezebb helyzetbe került.

Miközben a jelenlegi kormány a Paksi bővítéssel bebetonozta az energiafüggőségét, és az oroszok kezébe játszotta az országot, nem foglalkozott a devizahitelesek problémáival és semennyit sem csökkentette a szombathelyi lakosok terheit.

Az LMP a valódi, fenntartható rezsicsökkentéssel, a zöld gazdaság beindításával, a helyi kis- és középvállalkozók megsegítésével, az energiafüggőség megszűntetésével valódi megoldásokat kínál a szombathelyieknek.

 

Szombathely, 2014. január 19.

 

Horváth Zoltán

szombathelyi önkormányzati képviselő

Lehet Más a Politika

Szólj hozzá!

Címkék: atom szombathely adósság lmp horváth zoltán Paks rezsicsökkentés

Csődhelyzet, vagy fellendülés - Mi a helyzet a vidéki felsőoktatásban? (LMP fórum)

2013.11.06. 10:22 szepujvilag

Csődhelyzet vagy fellendülés.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás felsőoktatás szombathely osztolykán ágnes pető ernő

Állampolgárok véleményét viszi a Parlamentbe az LMP

2013.11.06. 10:19 szepujvilag

Új kezdeményezést indított útjára a Lehet Más a Politika, mellyel az állampolgárok véleményét kívánják bevinni az Országházba –erről beszélt Vágó Gábor, az LMP parlamenti képviselője szombathelyi sajtótájékoztatóján

A Szólalj fel! A Parlament a Tiéd is! elnevezésű akció keretében az LMP lehetőséget kínál az állampolgároknak, közösségeknek, civil szervezeteknek, hogy véleményüket szóról-szóra az Országgyűlés plenáris ülése elé vigyék. Vágó Gábor a párt országgyűlési elmondta, szeretnék visszaadni a kiüresedett képviseleti demokrácia eredeti értelmét, hogy ne a lejáratódott elitek véleményét nyomják le az állampolgárok torkán, hanem a szabad állampolgári véleménynyilvánításnak nyissanak teret magasabb fórumokon. Az állampolgároknak, civil közösségeknek a napirend előtti felszólalás, az interpelláció, az azonnali kérdés és a napirend utáni felszólalás áll a rendelkezésedre ehhez. A videora felvett, vagy írásban rögzített véleményeket, kérdéseket a szolaljfel@lehetmas.hu címre várja a zöld párt.

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője hozzátette, hogy nem csak az országos, hanem a helyi problémákat is várják, melyeket ő fog bevinni az önkormányzat közgyűlése elé.

Szombathely, 2013. november 6.

LMP Vas Megyei Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely parlament vas megye lmp vágó gábor horváth zoltán szólalj fel!

LMP klub: Terítéken az októberi szombathelyi közgyűlés fontosabb napirendi pontjai

2013.10.28. 11:19 szepujvilag

2013. október 30. (szerda) 17.00-tól 18.00-ig az LMP szombathelyi irodájában (11-es Huszár út 3.)

Várunk minden szombathelyi lakóst, hogy egy nappal a városi közgyűlés előtt az LMP önkormányzati képviselőjével és bizottsági tagjaival vitassák meg a fontosabb napirendi pontokat

Szólj hozzá!

Címkék: klub szombathely beszélgetés közgyűlés lmp