HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

A pontonhíd építés környezetvédelmi kiadás? – Az LMP a honvédelmi miniszter segítségét kéri

2013.04.10. 08:21 szepujvilag

Az LMP szerint szükséges volt a Csónakázó-tó szigetén a kiöregedet fák metszése, ám az ökopárt szerint elfogadhatatlan, hogy az ehhez szükséges pontonhíd felállításét a város költségvetésének környezetvédelmi kiadások című sorából fedezze az önkormányzat.

Április elején a Csónakázó-tó szigetén az elmaradt parkfenntartási munkálatok elvégzése miatt a Magyar Honvédség segítségével pontonhíd állt fel: a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. munkagépei ugyanis csak így tudták megközelíteni a növényzetet. Az LMP Szombathelyi Csoportja szerint az elöregedett, balesetveszélyessé vált fák metszése és esetleges kivágása szükséges volt.

Az ideiglenesen, április 2 és 13 között felállított pontonhíd költségeiről és annak fedezetéről azonban mindezidáig nem kaptunk hírt. Az „akció” költsége bruttó 1.970.000. Ft volt –derül ki az április 11-én, csütörtökön rendkívüli ülést tartó szombathelyi Városfejlesztési-, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság elé kerülő előterjesztésből. Az előterjesztés határozati javaslata szerint a majd kétmillió forint forrása az önkormányzat költségvetésének Környezetvédelmi kiadások című előirányzata.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy több milliós költségű projekteket utólag kíván az önkormányzat jóvá hagyattatni a bizottsággal, de az is, hogy ennek fedezete a Környezetvédelmi kiadások legyen. A Környezetvédelmi kiadások soron mindösszesen 8 millió 50 ezer forint szerepel, szemben például a Parkfenntartás sor 284.160.000 forintjával. Az LMP szerint a pontonhíd felállítása ugyan hasznos volt a szükséges munkálatok elvégzéséhez, azonban a környezetvédelemhez semmi köze nem volt. Ezért arra kérjük a Városfejlesztési-, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottságot, hogy ne fogadja el a javaslatot. Egyúttal kérnénk dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, szombathelyi országgyűlési képviselő segítségét abban, hogy legyen segítségére városának és a pontonhíd felállítását tekintse a minisztérium katasztrófavédelmi gyakorlatnak!

 

Szombathely, 2013. április 10.

Az LMP Szombathelyi Csoportja nevében

Bogáti András, megyei választmányi tag, a a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.  felügyelő bizottsági tagja

Horváth Zoltán, önkormányzati képviselő, a Városfejlesztési-, Üzemeltetési és Környezetvédelmi Bizottság tagja


***

SAJTÓMEGJELENÉSEK

Alon.hu: http://www.alon.hu/az-lmp-szombathelyi-pontonhidrol

Westindex.hu: http://www.westindex.hu/helyben/az-lmp-hende-csaba-segitseget-keri

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/lmp_a_pontonhid_epites_kornyezetvedelmi_kiadas

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp bogáti andrás pontonhíd horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr985214644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása