HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Nyugat.hu: Történelmi tévedésben a szombathelyi polgármester?

2013.03.03. 09:32 szepujvilag

A városvezetés örül, az ellenzék felháborodik és csodálkozik. A közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon jártunk.

(...) Horváth Zoltán (LMP) rövid sajtótájékoztatót tartott. Emlékeztetett korábbi ígéretére, miszerint minden közgyűlésen kezdeményezni fogja, hogy a két ülés közti beszámolót helyezzék vissza az ülés elejére. Horváth kissé cinikusan azt mondta, úgy látszik, ezt nem jól tette, mert tegnap minden napirend előtti témát áttettek a nyilvános ülés végére. De azért a jövőben is próbálkozik.

Nem figyelnek a polgárokra?

A képviselő szerint jobban oda kellene figyelni a polgári kezdeményezésekre, főleg az idén, amikor a polgárok éve van. Mert most a városvezetés nem foglalkozik a polgári kezdeményezésekkel, még akkor sem, ha azt konzervatív szervezetek nyújtják be, Elmesélte, hogy tavaly egy magát jobboldalinak valló szervezet több száz aláírást nyújtott be azért, hogy a Főteret nevezzék át Szentháromság térnek, de a polgármester nem is foglalkozott vele. Horváth hozzátette, a névváltoztatást ő sem támogatná, de egy polgári kezdeményezést azért másként kellene kezelni.

A költségvetésről kifejtette, hogy az összeszedett, és sokat javít rajta, hogy az állam az adósság 65 százalékát veszi át. Viszont hiányoznak a szakági koncepciók, nincs meghatározva az irányvonal, ami mentén meg lehetne alkotni a költségvetést.

Horváth Zoltán csodálkozik, hogy az MMIK átvételének elutasítása egy perc alatt ment át a közgyűlésen, és sem a kultúráért felelős alpolgármester, sem a kulturális bizottság elnöke nem szól hozzá. Simán lemondtak róla, pedig az MMIK évtizedeken át meghatározó szereplője volt a város kultúrájának, ráadásul sok civil szervezet működik az épületben.

A raktárakban komoly értékek vannak, például az egykori Savaria Filmstúdió archívuma, amit át kellene vennie valamelyik közgyűjteménynek.

Katasztrofális jelentés

A képviselő szerint a közbiztonságról szóló jelentés katasztrofális volt, felesleges volt még beszélni is róla. És az emberek közérzete nem azt a megállapítást mutatja, amit a jelentés végén megfogalmaztak.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/kozgyules_utani_sajtotajekoztato_szombathely_2013_februar

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közgyűlés nyugat.hu lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr605114134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása