HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP Szombathelyi Csoportja a Székely zászlóról

2013.02.10. 10:25 szepujvilag

székely zászló.jpg

Az LMP helyi csoportja szerint a szombathelyieknek is segítenie kell a határon túli magyarok ügyét, de ne innen mondjuk meg nekik, hogy mit kellene csinálniuk.

Más KDNP-s polgármesterhez hasonlóan pénteken dr. Puskás Tivadar is kihelyezte a székely zászlót a városházra, tiltakozásul az ellen, hogy Romániában bírósággal fenyegetik azokat az önkormányzatokat, amelyek kitűzik a székely lobogót.

Az LMP annak az Európai Zöld Pártnak a tagja, amely az Európai Parlamentben egy frakcióban foglal helyet az Európai Szabad Szövetséggel. A Szövetség olyan pártokat tömörít, melyek Európa különböző régiói és állam nélküli nemzetei demokratikus jogaiért és autonómiájáért küzdenek. A zöld pártok természetes szövetségesei így azok a kisebbségi népek szervezetei, melyek erőszak nélkül próbálnak autonómiát elérni.

Az LMP eddig is többször felszólalt a határon túli magyarok érdekében országosan és helyben is: Horváth Zoltán, az ökopárt önkormányzati képviselője több alkalommal szót emelt a szombathelyi közgyűlésben az erdélyi testvérvárosunkban, Vajdahunyadon élő, vagy a muravidéki, illetve őrvidéki magyarok érdekében.

A Székely kulturális autonómia támogatása az LMP Szombathelyi Csoportja szerint helyes, és amennyiben a székely zászló felvonása a szolidaritás csendes kifejezése, támogatjuk. De véleményünk szerint ne Szombathelyről kívánjuk megmondani a Székelyföldön élőknek, hogy mit tegyenek, és autonómia-törekvésükben fogadjuk el azt a stratégiát, amelyet ők határoznak meg.

 

Szombathely, 2013. február 8.

LMP Szombathelyi Csoportja

...

SAJTÓMEGJELENÉSEK

Alon.hu: http://www.alon.hu/az-lmp-szombathelyi-csoportja-szekely-zaszlorol

Nyugat.hu: http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szekely_zaszlo_szombathely_polgarmesteri_hivatal_lmp

Nyugat.hu: Székely zászló lobog a szombathelyi városházán

Szólj hozzá!

Címkék: zöld erdély szombathely székely lmp horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr65072282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása