HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyi Televízió: Szombathelyen is megkezdte aláírásgyűjtő akcióját a lehet más a politika

2012.03.08. 12:21 szepujvilag

Négy kérdésben szeretnének népszavazást: a tankötelezettség korhatára legyen újra 18 év, a munkavállaló rendelkezhessen a szabadnapjaival, a munkahelyi próbidőt legfeljebb 3 hónapban határozzák meg és 90 helyett 260 napig folyosítsák az álláskeresési járadékot. Kérdésenként 200 ezer szignóra lesz szükség, amit április 2-ig kell összegyűjteni.

Az LMP olyan Magyarországot képzel el, ahol a jól fizetett, képzett munkaerő felemeli a gazdaságot, a kormány intézkedései azonban éppen az ellenkező irányba mutatnak - kezdte mai sajtótájékoztatóját Jávor Benedek, az LMP parlamenti frakciójának vezetője.

"Ez a népszavazás nem csak erről a négy kérdésről szól, hanem arról, hogy Magyarország milyen jövőt választ magának."

A politikus szerint Európában példa nélküli az álláskeresési járadék mindössze 90 napos folyósítási ideje. Emiatt lehetetlen helyzetbe kerülnek a családok, amelyen változtatni kell. Hangsúlyozta: kiszolgáltatottá teszi a munkavállalót, hogy nem rendelkezhet a szabadnapjaival, és indokolatlanul hosszúra nyúlhat a próbaideje. Jávor Benedek a kampány első napjait összegezve azt mondta: látják, hogy a társadalomban óriási felháborodást keltettek ezek az intézkedések, és az embereknek igényük van a határozott ellenzéki fellépésre. Hozzátette: hisznek benne, hogy sikerül a kellő számú aláírást összegyűjteni. Az utcán és az interneten kampányolnak, lakásokba nem csöngetnek be.
Horváth Zoltán LMP-s önkormányzati képviselő úgy tájékoztatott: holnap délutántól minden hétköznap a Fő téren várják az aláírókat, valamint Sárvárra, Körmendre és a megye más városaiba is elmennek az aktivisták. Továbbá igyekeznek megnyerni az ügynek Scmitt Pál köztársasági elnököt is, aki pénteken Szombathelyre látogat. Vas megyéből összesen 4000 aláírást remélnek. Ha összegyűlik a kellő számú szignó, a népszavazást július és november között bonyolíthatják le.

2012. március 08.

A Szombathelyi Tv videoja megtekinthető itt: http://www.tvszombathely.hu/hirek/szombathelyen-is-megkezdte-alairasgyujto-akciojat-a-lehet-mas-a-politika-20120307

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: szombathely népszavazás lmp jávor benedek szombathelyi televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr134297438

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:52:42

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása