HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Vas Népe: Megtagadták az információt a képviselőtől

2011.12.22. 15:55 szepujvilag

Megtagadta a kért információkat Horváth Zoltán LMP-s városi képviselőtől a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. A városatya a faírtások miatt kért tájékoztatást.

2011. december. 22. csütörtök | Szerző: Kozma Gábor

Horváth Zoltán csütörtökön a Pável Ágoston sétányon tartott tájékoztatót Hozzáférés: Megtagadva címmel. - Az  elmúlt hetekben nagyszabású fakivágások  voltak a városban, az irtás a sétányon indult - mondta.  

- Hetven fát, többnyire értékes hársokat döntöttek ki a sétányon, de vágtak az Akacs Mihály, a Gagarin és a Géfin Gyula utcákban is, a lakossági tiltakozások ellenére. Mi az érintett parkfenntartó céget, amely önkormányzati tulajdonú, tájékoztatásra kértük. Az  igazgató eleinte készséges volt, majd elzárkózott. Szerdán megküldte válaszát, miszerint szakmai okok miatt nem adhat felvilágosítást. Ezzel  egy önkormányzati  képviselőtől tagadta meg az információt, önkormányzati cég vezetőjeként. 

A képviselő szerint az ügy körül "valami nagyon nincs rendben."  - A főjegyzőhöz, mint a törvényesség őréhez fordulunk. Felügyelőbizottsági tagunk révén kikérünk anyagokat. Minden hónapban közös fogadóórát tartunk a  parkfenntartásról a lakosság előtt. Szorgalmazzuk egy, a városi fákat védő rendelet megalkotását is. -
 
Egy nappal a tájékoztató előtt rapid módon beültették a sétányt, takarítottak (a keleti oldali levélszemét  maradt).  A  kivágottak helyére kevésbé értékes fajtákat  telepítettek. Így lassan búcsút vehetünk a hársillatú sétánytól, amely  egyik idegenforgalmi nevezetessége Szombathelynek.

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely fakivágás vas népe lmp parkfenntartás horváth zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr763486089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása