HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Szombathelyi Televízió: a szom-park megtagadta a a hozzáférést a fakivágások vizsgálati anyagához

2011.12.22. 22:04 szepujvilag

Ezt mondta sajtótájékoztatóján Horváth Zoltán az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője. A párt annak szeretett volna utána járni, valóban volt-e szakmai oka a közelmúltban történt nagy számú fakivágásnak. Az LMP kezdeményezné, hogy az önkormányzat hozzon helyi rendeletet a fásszárúak védelmére.

Közel 140 fát vágtak ki a parkfenntartó munkatársai decemberben Szombathelyen. Azokat távolították el a közterületekről, amelyek belül korhadtak, betegek és ezáltal balesetveszélyesek. Erről korábbi híradónkban számoltunk be Önöknek. A fakivágások kapcsán azonban felmerült, hogy egészséges fákat is kivágták, valamint az is, hogy ez jó üzlet valakinek. Ezt már Horváth Zoltán mondta mai sajtótájékoztatóján. Épp ezért kérte a képviselő, hogy a fák állapotáról szóló vizsgálati anyagot, és fakivágához kapcsolódó dokumentumokat adja ki számára a parkfenntartó. Erre írásban kapott választ a képviselő melyben az állt, hogy "a fakivágást megalapozó szakvélemények bekérése, illetve, az azokba történő betekintés kérés nem minősül a gazdasági társaság tevékenységére vonatkozó érdemi kérésnek."

"Ennek megfelelően konkrét szakmai kérdésben nem tudjuk segíteni a képviselő úr munkáját." - olvasta fel ma Horváth Zoltán a levél részletét. A képviselő szerint ez törvényellenes, hiszen közérdekű adatokról van szó. Épp ezért továbblép az ügyben és a jegyzőhöz fordul kérésével, illetve egy LMP-s  felügyelő bizottsági tag is lekéri majd az adatokat. Ezentúl tematikus fogadóórákat tart majd, ahol várják a parkfenntartással kapcsolatos észrevételeket is.

2011. december 22.

A Szombathelyi Televízió videója megtekinthető ITT

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely fakivágás lmp horváth zoltán szombathelyi televízió

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr673489447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása