HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Pia, drogok, politika - Szombathelyi LMP klub a szenvedélybetegségekről

2017.02.20. 08:02 szepujvilag

Február 16-án klubbeszélgetést tartott az LMP Szombathelyen. Németh Ákos, a párt Vas megyei elnöke, aki egyben az este moderátora is volt, így foglalta össze a történteket:

Este hat órára hirdettük meg a beszélgetésünk a Malom sörözőben, bár már majdnem megtöltöttük a számunkra fenntartott kis termet, azért még vártunk pár percet a kezdéssel, hátha befutnak még páran. Mivel én voltam a moderátor, rövid felvezetés után, bemutattam Kopf András teológust, akinek át is adtam a szót. András elmesélte, hogy a lelkészként is dolgozott, de jelenleg a Karitász kötelékében próbál segíteni a szenvedélybetegeken. A hallgatóság is aktívan részt vett a beszélgetésben, sok téma előjött, a teljesség igénye nélkül: alkohol, mint drog, különböző drogok társadalmi beágyazottsága, marihuána legalizálása, függőség lelki háttere, a hatalomfüggőség, herbál…Mivel Andrásnak valahogy haza kellett jutni, és Demjén Ferenctől tudjuk, hogy a „vonat nem vár” sok kibeszéletlen dolog maradt még a következő alkalomra is.

1_1.jpg

Mindenesetre arra jutottunk, hogy a szenvedélybetegségeknek általában valami megoldatlan lelki probléma áll a hátterében, amit az adott szer valamiképpen megpróbál kezelni. Tulajdonképpen egy nehézségre adott rossz válasz. Tehát nem maga a probléma, hanem annak egyik tünete. Így magát az eredeti problémát kell megoldani, a gyógyuláshoz.

2.jpg

Felmerült a kérdés, hogy egyáltalán miért kell nekünk ezzel foglalkozni? A szenvedélybetegség olyan probléma, ami minden 10. magyart érint, ami elképesztően magas szám, nem nagyon van, olyan család ahol ez a gond ne ütné fel a fejét. Mivel mi egy politikai párt vagyunk, rendhagyó módon szeretnénk közéleti kérdéssekkel foglalkozni, nem gondoljuk, hogy a politika kimerül a „Gyurcsány, (és, vagy) Orbán takarodj”-ban. Jelen körülmények között, az átlag magyarnak nincsen valós információ, a drogokról (sem), ott tartunk, hogy aki elszív egy füves cigit, az pont olyan narkós, mint aki heroint használ. Mindemelet végre otthon is főzhetjük a pálinkát... Hajrá Magyarország, hajrá magyarok.

3.jpg

Fotók: György István Péter

Szólj hozzá!

Címkék: politika klub drog alkohol pia szenvedély szenvedélybetegség Szombathely LMP Németh-Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr7612274609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása