HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Közös értékeinket, ha veszni hagyjuk: Szűk keresztmetszet Joskar-Ola városrészről

2014.09.01. 10:46 szepujvilag

Vasárnap van. Kicsit más ez a nap a hétköznapi rohanás után. Közeleg az őszi önkormányzati választás. Abdul-Ghafoor Hisham villamosmérnök, a Szombathely 9-es vk. LMP-s jelöltje természetszerető ember, nem veszi jó néven, ha szemetelő embereket, rendetlen környezetet lát.
Adott az állapot.JPG
Mondja tevőlegesen járul hozzá, hogy Szombathely városa tisztább és élhetőbb legyen. Szombathelyen a Joskar-Ola lakótelepen mondjuk úgy finoman, vannak helyzetek. A hiányos támla nélküli padok, a virágzó parlagfű.
És a támla.JPG
Rengeteg az eldobott szemét, a csapadékvíz elvezető rendszer is el van dugulva. A bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskola lépcsője omladozik. A bedobált ablakai, és külső szemetes környezete lehangoló látványt nyújt az odalátogatónak és az ott élőknek is. Feltehetjük a kérdést: Hol vannak az önkéntesek, a lokálpatrióták?
Csendélet.JPG
Nagymama aggódik unokáiért. Egyetlen óhaja, hogy szerettei itt helyben járhassanak általános iskolába. Mondta rengeteg a gyermek itt a lakótelepen. Nem is értik az itt élők ezt a helyzetet, hogy más körzetbe kell a gyerekeknek mennie, mikor itt lenne rá lehetőség. A város más részén építik az iskolát, itt meg lassan le kell bontani. Ennyire gazdag városunk?
Sok a kisiskoláskorú gyermek.JPG
Aztán egy kutyát sétáltató hölgy telefonján rögzített érdekes felvételt mutatott. Elmondása szerint a járda szélétől 40 cm távolságig a helyi közmunkások eltakarították a szemetet. Megkérdezte őket, hogy mi lesz a többi szeméttel? Azt válaszolták, az már nem hozzájuk tartozik. Na de kérem, mi folyik itt?
Cselekvő összefogást hirdet itt szinte mindenki széles e hazában. 
A tényleges tettekre vajon meddig kell még várni?

 

Szerző és fotó: György István Péter (Szombathely-Herény K. Cs. S. Természetjáró Környezet és Természetvédő Egyesület elnöke)

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely lmp györgy istván joskar-ola

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr546654725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása