HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP kevesebb energiából több munkahelyet szeretne

2013.10.10. 13:41 szepujvilag

Az LMP Szombathelyi Csoportjának a fűtési szezon beindulása kapcsán tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy energiahatékonysági beruházásokkal radikálisan csökkenthető lenne az emberek rezsiköltsége, és még új munkahelyeket is lehetne teremteni

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője szerint idén elmaradt a vénasszonyok nyara, és szeptembertől már hideggé vált az időjárás, ezért sok helyen már elindították a fűtést. Az emberek saját pénztárcájukon is megérzik, hogy Magyarország az egyik legelmaradottabb Európában az energiahatékonyság terén. A képviselő szerint, ha van értelme a függetlenségért vívott szabadságharcnak, akkor azt olyan területen kellene folytatni, mint az energiafüggőség, hogy egyre kevésbé legyünk kiszolgáltatva a külföldi energia-behozatalra.

Bogáti András, a párt Vas megyei szervezetének választmányi tagja, energiahatékonysági szakember elmondása szerint az LMP egy zöld beruházási alapot létesítene, amelyből 10 év alatt az egész magyar épületállományt fel lehetne újítani, ráadásul a hazai építőipart is fellendítené ezzel az LMP, így új munkahelyek jöhetnének létre.

Az épületek korszerűsítése Szombathelyen is elengedhetetlen. A pozitív példának tekinthető szombathelyi Óperint utca 18-as számú ház felújítása kapcsán a sajtótájékoztatón Sárközi Zoltán, a lakók képviseletében elmondta, hogy hamarosan sor kerül épület szigetelésére és a nyílászárók cseréjére is, ami óriási megtakarításokat eredményezhet a téli szezonban.

A sajtótájékoztató témájához kapcsolódóan „Az LMP javaslata: munkahelyteremtő rezsicsökkentés” címmel október 17-én 17 órakor a Pannónia Étteremben Szél Bernadett, országgyűlési képviselő, az LMP társelnöke tart lakossági fórumot.

 

Szombathely, 2013. október 10.

LMP Szombathelyi Csoportja

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely energia fűtés rezsi lmp bogáti andrás horváth zoltán sárközi zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr55561914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása