HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

„Az érték nem az amit kapunk, hanem amit megmentünk!” – Interjú Bogáti Andrással

2013.07.01. 13:21 szepujvilag

Ha egy állat bajba kerül, ő az akire számítani lehet. Szabadidejében túrákat vezet, vállalkozóként pedig alternatív energiák hétköznapi hasznosításával foglalkozik

Az érték nem az  amit kapunk, hanem amit megmentünk_foto (1).JPG–       Ha kell, hattyút igyekszel menteni a befagyott szombathelyi Csónakázó tavon, de bajba jutott sünön és magára maradt rókakölykön is segítesz. Mindezt önkéntes munkában. Mióta foglalkozol állatok megmentésével?

–     Már gyermekkorom óta próbálok segíteni az elhagyott állatokon. Az Őrségi Nemzeti Park  megalakulása után polgári természetőrként  kezdtem el sérült vadon élő madarakat menteni. Ha jön a telefon, hogy sérült vagy elhagyott állat van a megyében, akkor igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt kiszállni a helyszínre, addig is tanácsokkal látjuk el a bejelentőt. Van egy mondásom: „Az érték nem az  amit kapunk, hanem amit megmentünk!”

–    Szabad időd fennmaradó része is a természethez kötődik: túravezető vagy. Szombathelyiként hogyan kerültél ennyire közel a természethez?

–    Kertes családi házban lakom és a szüleimmel is sokat kirándultunk. Mindig is érdekelt az új dolgok felfedezése. A természet minden évszakban, napszakban más arculatát mutatja.

–    A sok önkéntes munka és civil feladat közben vállalkozást is vezetsz, alternatív energiaforrások hétköznapi hasznosításával foglalkozol. Miért fontosak a megújuló energiák?

–    Próbálom a megrendelőket pozitív irányba „befolyásolni”: nemcsak a pénztárcájuk látja hasznát, hanem a környezetük is. Kisebb energiaköltség és kevesebb károsanyag a levegőben. De, figyelek a felhasznált anyagokra is, hogy  előállításuk során is kevésbé terheljék a környezetüket,  például a hőszigetelés  újrahasznosított papírból.

–     Érdeklődési körödet ismerve nem meglepő, hogy egy zöld pártban, a Lehet Más a Politikában is tevékenykedsz. Miért tartod fontosnak az LMP-t?

–    Fontosnak tartom, mert szerintem ez az a párt, amely komoly szakmai háttérrel rendelkező tagokból áll, akik sokat tesznek  az élhetőbb jövő érdekében. Az önös érdekeket félre téve se nem bal, se nem jobb irányvonalat követve próbálja megtalálni az élhető középutat!

***

Az interjú megjelent a Lehet Más a Politika által kiadott LáMPás című újság 2013/1 számának Vas megyei mutációjában

Szólj hozzá!

Címkék: zöld szombathely lmp bogáti andrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr95386077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása