HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Írásbeli kérdés a horvát középfokú oktatással kapcsolatban

2013.06.27. 13:28 szepujvilag

Az Országos Horvát Önkormányzat középfokú oktatást szeretne beindítani Szombathelyen, azonban nem világos, hogy mikor, hogyan teszi ezt, és miben segíti az önkormányzat őket. A témában az LMP írásbeli kérdést adott le dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármesternek:

Tisztelt Polgármester Úr!

A 2013. júniusi közgyűlésen a Pázmány Péter krt. 28/A számú épület (egykori Szent-Györgyi Albert Középiskola) értékesítése kapcsán vetettem fel, hogy információim szerint az Országos Horvát Önkormányzat középfokú horvát nemzetiségi oktatást kíván megvalósítani Szombathelyen.

Polgármester Úr megerősítette az információt és elmondta, hogy voltak tárgyalások már ez ügyben, elsődleges helyszínként a Pázmány Péter krt. 28/A számú épület merült fel.

A Vas Megyei Önkormányzat 2013. júniusi ülésén a 4. napirendi pont alatt tárgyalja a „Tájékoztató a Vas megyei nemzetiségek helyzetéről” című előterjesztést. Ebben a következő olvasható: „Minden bázistelepülésen hozzá lehet jutni a horvát oktatáshoz, Szentpéterfán, Felsőcsatáron, Horvátzsidányban és Kőszegen általános iskola működik. Középiskolai szint is lesz a Premontrei Gimnáziummal együttműködésben.”

Mivel Polgármester Úr által a június 19-ei szombathelyi Közgyűlésen elmondottak nincsenek összhangban a megyei Közgyűlés elé kerülő tájékoztatóval kérdezem, hogy az Országos Horvát Önkormányzat önálló középfokú intézményt kíván működteti Szombathelyen, vagy egy már meglévő intézményben kíván nemzetiségi osztályt létrehozni? Valóban a Szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban valósul meg ez? Milyen segítséget nyújt városunk az Országos Horvát Önkormányzatnak a nemzetiségi szak beindításához?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Szombathely, 2013. június 27.

 

Tisztelettel

Horváth Zoltán

önkormányzati képviselő, SZMJV

Lehet Más a Politika

szent-gy1.jpgA fideszes városvezetés által bezárt Szent-Györgyi Albert Középiskola épülete jó lenne egy horvát középiskola beindításához. Ám nem világos, hogy hol valósulhatna meg az elképzelés...

Szólj hozzá!

Címkék: horvát szombathely iskola lmp horváth zoltán írásbeli kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr245380553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása