HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Az LMP támogatja a szombathelyi szociális városrehabilitációt

2013.05.29. 14:27 szepujvilag

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az LMP reakciója a Jobbik közleményére

Szociális felzárkóztatás a társadalmi integráció alapját képezheti, ezért az LMP Szombathelyi Csoportja minden erre irányuló kezdeményezést támogat, így Szombathely szociális városrehabilitációs pályázatát is, melynek keretében nem csak leromlott állapotú lakóházat újítana fel az önkormányzat, de a Dózsa György–Óperint,–Körmendi–Kálvária utcák keresztezésében körforgalom is megvalósulna, illetve az evangélikus, a református templomok, valamint a Károlyi Gáspár tér rekonstrukciójára is sor kerülne. Ezek mellett közlekedésbiztonság javítását célzó intézkedések és társadalmi felzárkóztatást szolgáló programok is megvalósulhatnának. Felfoghatatlan tehát a Jobbik szegényekkel szembeni állásfoglalása egy olyan pályázat kapcsán, melyben közterületek, önkormányzati és egyházi épületek felújítására is sor kerülne.

Az LMP szerint a közbiztonság kérdése olyan téma, melyről beszélni kell, ám annak megteremtése nem a kirekesztéssel, hanem a rendőrség, valamint a polgárőr szervezetek (mint például a szombathelyi romákból álló Kálvária Polgárőrség) megerősítésével képezhető el. Az LMP-nek konkrét javaslata van a közbiztonság területén, mégpedig a közösségi rendőrség megteremtése, melynek köszönhetően a településen élőknek nagyobb beleszólása lenne a rendőrség működésébe.

Szombathely, 2013. május 29.

Az LMP Szombathelyi Csoportja nevében

Huszárné Török Katalin, az LMP Vas Megyei Választmányának tagja

 

Szólj hozzá!

Címkék: szombathely közlemény közbiztonság lmp huszárné török katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr875332254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása