HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Schiffer András Vas megyében: Bögöte

2012.05.08. 21:32 szepujvilag

Schiffer András május 5-ei Vas megyei körútjának második állomása Bögöte volt, ahol találkozott Patyi Elemér polgármesterrel, illetve megtekintette Batthyány Ervin anarchista grófról szóló kiállítást.

Bozzait elhagyva 12 órára érkezett az LMP képviselője Bögötére, ahol fogadta Patyi Elemér, a település önkormányzati képviselője, aki egyben a Szolidaritás a Vidékért Mozgalom megyei önkormányzati képviselője is.

Ebéd közben beszéltek a vidék problémáiról, majd a falu polgármestere megmutatta a gróf Batthyány Ervinről elnevezett Művelődési Házat. A gróf, aki a századelő anarchista nézeteinek híve és hazai képviselője volt, a jelenlegi művelődési házban a falusi gyermekek számára iskolát alapított, valamint Szombathelyen és Bögötén szociáldemokrata újságot jelentetett meg.

Schiffer András megtekintette a grófról szóló állandó kiállítást is. A kiállítás emlékkönyvébe a következő sorokat jegyezte:

 

"Tisztelet Bögötének, hogy őrzik Batthyány Ervin és a reformista, a századelő anarchista útkeresésének emlékét.

Schiffer András

LMP, országgyűlési képviselő"

A művelődési ház előtt a képviselő megtekintette a nemrégiben avatott Nadler Herbert szobrot is. Herbert Batthyány gróf számtartója volt, majd vadászati szakíró és aFővárosi Állat- és Növénykert igazgatója lett.

Szólj hozzá!

Címkék: lmp schiffer andrás bögöte

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr604497103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása