HTML

Lehet Más a Politika Szombathely

Fenntartható fejlődés, szociális igazságosság, részvételi demokrácia, kisközösségek és civilek védelme Szombathelyen

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

LMP Szombathely Facebook hírfolyam

LMP Twitter

LMP Szombathelyi Szervezete a Facebookon

Horváth Zoltán önkormányzati képviselő a Facebookon

Friss topikok

Pénteki emlékezés és lakossági fórum az Éhen Gyula Lakótelepen LMP-s képviselői részvétellel

2011.11.19. 16:47 szepujvilag

Pénteken egymást követően két, egymástól különböző rendezvénynek is helyszíne volt az Éhen Gyula Lakótelep. Mindkét eseményen részt vettek LMP-s szimpatizánsok, valamint az LMP önkormányzati képviselője is.

16.30-kor kezdődött az Éhen Gyula Kör rendezvénye a városrészen található Éhen Gyula szobor előtt. A kör a város legendás polgármesterének születésnapjára emlékezett. A hagyományokhoz híven ünnepi beszédet a város regnáló polgármestere dr. Puskás Tivadar, valamint az egyesület elnöke, Kozma Gábor mondtak. A beszédekben mindketten méltatták a várost a Nyugat Királynőjévé tevő Éhen Gyulát. Az eseménynek külön jelentőséget adott az is, hogy az Éhen által, a vasút munkásai számára alakított, róla elnevezett telep idén 100 éves. A beszédek után az emlékezők koszorút helyeztek el. Horváth Zoltán, az LMP önkormányzati képviselője az Éhen Gyula Kör tagjaként, az egyesület nevében helyezett el koszorút.

A Vas Népe beszámolója az ünnepségről: http://www.vasnepe.hu/fooldal/20111118_ehen_gyulara_emlekeztek

...

Az ünnepi megemlékezést követően 17 órakor kicsivel arrébb, a Nyitra Utcai ÁMK-ban kezdődött a FALCO ZRT. lakossági tájékoztatója. Mint ismeretes a keleti városrész (Pick telep, Bébic telep, Éhen Gyula lakótelep) lakói folyamatosan küszködnek a tőszomszédságukban lévő forgácsgyár által kibocsájtott portól, zajtól és bűztől. A gyár, aki maga is elismeri, hogy nem képes betartani az előírt éjszaki zajhatárt hosszú idő és a sajtóban zajló polémia után most először szervezett olyan fórumot, amely a párbeszéd irányába terelheti a vitát.

Az indulatoktól sem mentes est során mind a lakók, mind a gyár képviselői elmondták azokat a problémákat, amelyekkel szembesültek, és bár sokáig úgy látszott, hogy a két fél elbeszél egymás mellett, végül mégiscsak úgy fejezték be a rendezvényt, hogy a gyár képviselői ígéretet tettek arra, hogy környezetvédelmi beruházásokat fognak folytatni, valamint aktív párbeszédre törekszenek ezentúl a lakók képviselőivel.

A fórumon érdeklődőként jelent voltak LMP tagok és szimpatizánsok is. A Lehet Más a Politika a bizottságokat és közgyűléseket is többször megjárt ügyben következetes környezet és egészségvédő álláspontot képviselt.  

A Vas Népe beszámolója a fórumról: http://www.vasnepe.hu/cimlapon/20111118_falco_forum_nyitra_utcai_amk

Szólj hozzá!

Címkék: fórum szombathely ünnepség lmp éhen gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://lmpszombathely.blog.hu/api/trackback/id/tr333396439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása